El portaveu del BLOC, David González, s’ha reunit a principis de setmana amb els representants dels veïns afectats del sector Aigua Blanca IV, per interessar-se pel problema de la inscripció de la reparcel·lació en el Registre de la Propietat, ja que les seues parcel·les continuen sent de naturalesa rústica, després de tant de temps des que s’aprovar la reparcel·lació, augmentant així els perjudicis que els propietaris afectats ja han denunciat en múltiples ocasions, ja que les obres d’urbanització estan paralitzades des de fa més d’un any i presenten deficiències greus.

Per tant, després d’esta reunió amb els representants dels propietaris afectats, i fetes les comprovacions oportunes de la documentació oficial sobre la qüestió de la inscripció de les parcel·les en el Registre de la Propietat com a urbanes, des del BLOC es consideren inacceptables els fets següents:

– Que la presentació de la reparcel·lació que es va efectuar el 21 de maig de 2009 davant el Registre de la Propietat per part de l’Ajuntament d’Oliva, caducara novament als 60 dies, sense que s’esmenaren els errors que impossibiliten la inscripció de les parcel·les com a urbanes, constant encara com a finques de naturalesa rústica.

– Que s’haja tardat 4 mesos, fins el mateix 24 de setembre de 2009, en tornar presentar la certificació de la reparcel·lació, que no s’haja estat damunt d’esta qüestió, permitint que s’allargue esta situació de la inscripció de les parcel·les que duu tant de temps en marxa.

– Que la regidora d’Ordenació del Territori manifestara en el Plenari del 24 de setembre de 2009 que tota la informació de la reparcel·lació per poder inscriure les finques com a urbanes estaven presentades des del 21 de maig de 2009, que no se sabia res i que ara tot depenia del Registre de la Propietat. Si tot depenia del Registre de la Propietat, com és que el mateix dia 24 de setembre, a les 11 hores del matí, es va tornar a enviar tota la documentació de la reparcel·lació? Per què es va obviar este nou enviament? No sabem si va faltar a la veritat sobre esta qüestió o si desconeixia la situació de caducitat de l’expedient i el nou enviament que s’havia realitzat hores abans des del seu departament, en qualsevol cas, siga una cosa o l’altra, ens pareix greu i s’han de donar explicacions.

– Que el 23 de setembre l’Alcalde enviara un document als representants dels propietaris assegurant que tota la documentació per a la inscripció estava presentada des del 21 de maig de 2009, amb tots els errors esmenats, sense que es tinguera constància de més requeriments. Si s’haguera fet una mera consulta al Registre de la Propietat abans de fer este enviament, s’haguera comprovat que la certificació feia setmanes que havia caducat i estava pendent de subsanació d’errors. De fet, al matí següent es va tornar a enviar tota la documentació de nou.

– En definitiva, que en un tema com el d’Aigua Blanca IV, i en concret el de la inscripció de les parcel·les, que no depén de la paralització dels treballs d’urbanització, i tenint en compte el calvari pel que estan passant els propietaris afectats en una urbanització que és de gestió directa de l’Ajuntament, no s’actue amb major diligència i perseverança.

El BLOC, que es va abstindre en la votació de l’últim modificat del projecte d’urbanització, ja s’ha manifestat en diverses ocasions sobre la problemàtica d’Aigua Blanca IV en diverses ocasions, tant en les comissions i plenaris com a través de diversos comunicats als mitjans de comunicació. Al nostre entendre les coses no s’han fet bé i estan pagant-se les conseqüències, sobretot per part dels propietaris afectats. Encara desconeixem l’abast final d’eixes conseqüències, però les coneixerem. En repetides ocasions hem manifestat que han d’haver canvis en la gestió urbanística, que com a mínim s’emprenguen accions contra la Direcció Facultativa, demostrat com ha estat que ha cotmés errors greus, però de moment ningú no assumeix responsabilitats, ni reconeix errors.