El Servei de Biblioteques d’Oliva oferirà del 23 al 31 d’octubre de 2009 la possibilitat als seus usuaris d’adquirir gratuïtament llibres provinents de donacions particulars a les biblioteques d’Oliva i que no han passat a formar part del seu fons. És tracta d’exemplars donats per ciutadans anònims que per comptar ja amb còpia al fons de la biblioteca o per motius diversos no s’han incorporat finalment al fons d’accès públic i per això, amb consentiment dels propietaris, es posaran a l’abast de la ciutadania en general.

Amb aquesta iniciativa, la Regidoria de Biblioteques d’Oliva, que dirigeix la regidora del BLOC Rosanna Torres, vol contribuir a donar una segona vida als llibres donats i fer palés com periòdicament són molts els amants del llibre del poble que donen part dels seus fons al catàleg públic del Servei de Biblioteques d’Oliva.