El 2009 ha estat un any difícil per a moltíssimes persones que s’han vist afectades per la crisi econòmica a Oliva, en perdre el seu lloc de treball. Encara que esta crisi va començar per la construcció, cap sector econòmic s’ha lliurat de les seues conseqüències: comerç, turisme, indústria, i especialment l’agricultura, que ha vist agreujada encara més la seua crisi particular sense que els governs de la Generalitat ni de l’Estat hagen fet res per capgirar la situació.

L’Ajuntament no ha estat alié a la situació econòmica i ha patit un descens dels ingressos que ha mermat considerablement la seua capacitat. És per això que ha abordat una sèrie de mesures: congelació dels impostos municipals, austeritat en el gasto i negociació sindical per reconduir la situació.

A pesar de les dificultats, des de les regidories que ostenta el BLOC s’han realitzat esforços ingents per tal de mantenir el nivell de gestió, sempre col·laborant estretament amb els sectors i associacions implicats.

Per destacar algunes de les iniciatives: s’ha redactat un Pla d’Acció Comercial, s’han intensificat les campanyes de dinamització del Comerç d’Oliva, s’ha posat en marxa una nova oficina d’informació turística a la Platja, s’han incrementat les rutes turístiques senyalitzades, s’ha consolidat la recuperació de la Fira tot i comptar amb un 35% menys de recursos, s’han dut endavant activitats culturals i educatives com la Fira del Llibre, que ha rebut el reconeixement del Ministeri, activitats als museus per a xiquets i adults, i un llarg etcétera.

Gràcies al pla d’inversions municipal i a les aportacions externes dels fons d’inversions estatals i autonòmic, 2009 també ha estat clau per impulsar definitivament projectes que estan en marxa o s’iniciaran en 2010 com una nova Biblioteca, una nova Escola Infantil, la renovació del parc infantil de l’Estació, la Casa de la Cultura, el Retén de la Policia, la Casa de la Festa, el Centre Polivalent, i actuacions de renovació urbana per fer més atractives comercial i turísticament les zones del passeig i la platja, entre d’altres.

D’altra banda, l’Ajuntament continua presentant deficiències de funcionament que tampoc s’han resolt en 2009, ja que és una administració poc àgil on els ciutadans troben moltes dificultats per resoldre problemes quotidians i d’altres més importants. En este sentit, continua sent una assignatura pendent iniciar una racionalització i modernització per fer que la maquinària de l’Ajuntament siga més eficaç.

Menció especial mereix també el problema d’Aigua Blanca IV, que en 2009 ha esclatat definitivament. Des del BLOC considerem que la gestió política d’este problema feta per part de regidoria d’urbanisme ha estat i està sent molt dolenta i desafortunada. Tampoc l’alcaldia ha agafat el bou per les banyes. Tot això ha conduït als propietaris a recórrer als tribunals.

Mentre tant, la urbanització està per acabar, paralitzada des de fa molts mesos amb el perjuí que està causant als propietaris principalment, però també a la resta de veïns de la zona, i al poble en general. Fa unes setmanes ha arribat el dictamen del Consell Jurídic Consultiu que dóna cobertura legal a l’Ajuntament per acabar les obres, des del BLOC ja hem advertit a l’Alcalde que no votarem el pressupost de 2010 si no possibilita l’acabament de les obres.

Pel que fa a les infraestructures més importants: un any més sense tren ni carretera.

Hem tingut una nova decepció en no arribar els responsables polítics dels governs de l’Estat i la Generalitat a cap compromís per fer realitat l’arribada del Tren a Oliva. També seguim esperant el projecte de la circumval·lació i, sobretot, la consignació pressupostària suficient.
Només demanem equiparar-nos a altres ciutats del nostre entorn. Estat i Generalitat continuen passant-nos amb cançons.

Per acabar, des del BLOC desitgem que 2010 vinga millor que 2009, i treballarem intensament per fer-ho realitat.

FELIÇ 2010!