Esta reducció és la segona que s’aplicaran els regidors del BLOC en un any.

A principi de legislatura, els sous dels regidors de l’Ajuntament d’Oliva s’establiren un 15% per baix de la mitjana dels municipis superiors a 20 mil habitants.

En passar l’estiu de 2008, es va procedir a la congelació salarial dels sous dels regidors i a la reducció del 50% de les ajudes a grups politics, moment en el qual cap administració ni estatal, ni autonòmica, ni local havien aplicat esta mesura, ho van fer en 2009.

En abril de 2009, el govern de l’Ajuntament d’Oliva va procedir a una retallada de la despesa política que els regidors del BLOC assumiren conjuntament amb una baixada del 15,64% dels seus sous, xifra molt superior a les congelacions que estaven aplicant-se la majoria dels polítics d’altres administracions en eixos moments.

Ara, seguint amb les recomanacions de la Federació de Municipis i Províncies i, sobretot, per solidaritat s’ha procedit a una nova reducció dels sous del 6%.

A continuació exposem en xifres les retribucions dels regidors del BLOC des de 2008, la dedicació exclusiva de David González i les dedicacions parcials de Pau Pérez i Rosanna Torres.