L’acte tindrà lloc el pròxim dissabte, a les 19 h, a la seu del BLOC a Oliva (C/ Sant Crsitòfol, 10) i es projectarà la pel·lícula Sara, de la directora Sílvia Quer.

El BLOC de la Safor-Valldigna fa una crida a la ciutadania a participar en tots els actes programats a la comarca.
El 1999 l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 25 de novembre com el DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES.

Aquesta data commemora el brutal assassinat, el 1960, de les germanes Mirabal, activistes polítiques de la República Dominicana i significa, també, el reconeixement i el recordatori que els drets de les dones són drets humans.
Per això, instem als governs, les organitzacions internacionals i les ONG a que aquest dia realitzen activitats amb la finalitat de conscienciar la ciutadania envers la greu vulneració dels drets humans que suposa la violència contra les dones.

És en aquest context que Les Dones del BLOC volem renovar el nostre compromís per una vida lliure de violència cap a les dones i xiquetes i expressem el nostre condol per la mort de: Viktorya, Cristina, Fatna, Farida, Mònica, Andrea, Laila, Niscauris, Sabrina,Saida (la seva filla i el seu fill), i Maria Dolores,… víctimes de la violència masclista d’este any.

Perquè la violència masclista és cosa de totes i tots es fa necessari que els homes afronten amb valentia un doble canvi en el pla personal i també en el social. Per una banda, el rebuig als esquemes patriarcals rígids i dualistes. Per l’altra, han d’aprendre a reinventar les formes de relació amb l’altre sexe i demostrar que assumeixen, com ja ho estan fent molts, que les relacions han d’estar fundades en vincles que preservin el respecte, l’autonomia i la llibertat.

Perquè tenim el convenciment que la llibertat de dones i homes és una riquesa que obre un món nou.

Per això som conscients que només un canvi de models simbòlics farà minvar, en profunditat, les opressions i discriminacions contra les dones. Però també sabem que aquest canvi només pot tenir lloc si reconeixem la incidència que té la cultura de la violència en les nostres vides i tenim la capacitat de canviar-la.

Aquest és el canvi cultural necessari, una veritable revolució que, més enllà de l’aplicació de les lleis i de determinades polítiques, s’haurà de produir en l’àmbit de les relacions socials i personals.

Les Dones de BLOC volem incidir en la necessària implicació individual de totes les persones de la nostra societat en l’eradicació de la violència masclista i, conjuntament, construir ponts perquè les properes generacions vagin perdent els referents d’una cultura destructiva front una altra que promogui noves formes de relació entre les dones i els homes, basades, fonamentalment, en el respecte a la vida, als drets humans.