La Conselleria d’Agricultura no està repartint càrregues per als mosquers com ha estat habitual al llarg dels últims anys. El tractament contra la mosca del mediterrani amb mosquers ha estat un dels més efectius, a més d’ecològic. Enguany, per motius de retall pressupostari, la Conselleria està enviant als Ajuntaments producte “Karate king” per al ruixat en motxilla en dosis mínimes a aplicar a partir de 40 fanecades, el que dificulta molt la seua distribució. Ara, l’Ajuntament no tindrà més remei que manipular el plaguicida amb personal autoritzat i entregar-lo en dosis més menudes.
Davant este canvi de política, ni des de la Conselleria d’Agricultura ni des de l’Ajuntament, s’ha informat com cal els sindicats agraris ni als llauradors. Mentre tant, la majoria dels agricultors s’estan veient obligats a comprar els mosquers i les càrregues pel seu compte, amb el perjuí econòmic que això suposa: carregar encara més les rendes dels agricultors, tan castigades com ho estan per la situació que travessa el sector.

El BLOC-Compromís d’Oliva, a través del seu portaveu David González, ha denunciat esta situació, fruit d’una política nefasta i d’improvisació per part de la Conselleria d’Agricultura, així com per la tardança de l’Ajuntament d’Oliva en reaccionar per a informar els llauradors i coordinar les alternatives disponibles.

Este perjuí i altres que vindran eren d’esperar, ja que el govern del PP a la Generalitat ha retallat bona cosa el pressupost de la Conselleria d’Agricultura per a 2011. En este sentit, any rere any, les tisorades al Pressupost de la Generalitat per part del govern del PP són molt selectives, centrant-se sobretot en sectors com l’Agricultura i els serveis públics en general, contràriament a les partides dedicades a grans esdeveniments i empreses públiques sense cap activitat dedicades a recol·locar ex alts càrrecs polítics.

El portaveu del BLOC-Compromís, ha demanat al govern del PP de l’Ajuntament d’Oliva que prenga nota i en el futur tinga major capacitat de reacció. González també ha emplaçat l’alcaldessa, Chelo Escrivà, a elevar les queixes dels agricultors d’Oliva als seus caps polítics de València, per tal d’exigir-los un canvi en la política d’agricultura i major sensibilitat amb les diferents realitats locals.

El BLOC-Compromís considera prioritàries i recolzarà iniciatives i projectes com dotar de major protagonisme al Consell Local Agrari, la recuperació de l’Oficina Comarcal de la Conselleria per a Oliva i sobretot, la reforma integral de l’edifici de la Cambra Local Agrària com a lloc d’informació i de trobada dels agricultors.