L’acaldessa d’Oliva, Chelo Escrivà, va anunciar a mitjans d’agost que la Conselleria d’Educació destinaria 26 mil euros per tal de reparar els desprendiments de la façana d’un dels edificis del Col·legi Públic La Carrasca, però el curs escolar a Oliva comença el divendres 9 de setembre, sense que ni tan sols hi haja comunicació formal, amb un simple escrit administratiu, que els diners estiguen disponibles per procedir a la contractació de les obres.

Hui hem conegut que l’AMPA de La Carrasca ha mostrat la seua preocupació per una situació a la que no s’haguera tingut que arribar, a tres dies de l’inici del curs escolar, ja que la part del centre afectada pels enderrocaments parcials de la façana no està en condicions de rebre als alumnes de primària divendres que ve, pel perill que suposa.

Des del BLOC-Compromís pensem que hi ha qüestions que haurien d’estar aclarides a estes altures, com són:

– Quan vindrà la comunicació formal de la partida de la Conselleria que hi ha destinada per a la realització de les obres de reparació de la façana?

– Quina administració gestionarà els diners, i per tant, la contractació, direcció tècnica i recepció de les obres, la Conselleria o l’Ajuntament d’Oliva?

– En quin moment podran contractar-se els treballs de reparació de la façana i donar pas a l’inici de les obres?

– Quin procediment administratiu s’ha de seguir, segons la llei, per adjudicar i contractar les obres? Poden optar les diferents empres d’Oliva? Hi haurà publicitat?

– Donat que estem parlant d’unes obres de reparació i restauració, en cas de sobrepassar els cost final de les obres els 26 mil euros, quina administració es farà càrrec del sobrecost?

Des del grup municipal del BLOC-Compromís volem mostrar el nostre recolzament als pares i mares dels alumnes de La Carrasca. En este sentit, compartim la seua preocupació davant la falta d’informació i de diligència per part del govern del PP de l’Ajuntament d’Oliva, així com de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació. I esperem que s’atenguen les seues demandes.