Malonda serà la veu d’Oliva a Madrid

La número 3 de la llista, Helena Malonda, assegura que Compromís ha sabut valorar el treball dels joves i dels regidors i regidores de la comarca. Junt a ella, el candidat de la Coalició Compromís-Equo al Congrés dels Diputats per València, Joan Baldoví, ha presentat a Gandia les línies bàsiques del programa electoral i les propostes pel que fa a la Safor.

“Les persones com al centre de tota la nostra acció política”. Aquesta serà la clau del canvi de direcció en l’acció política que Compromís-Equo vol instaurar al Parlament espanyol. El cap de llista per València, Joan Baldoví, acompanyat dels olivers Helena Malonda, número 3 de la candidatura i el Síndic de Compromís a les Corts, Enric Morera, ha presentat aquest matí a Gandia algunes de les línies mestres del seu programa electoral.

En primer lloc han presentat el que ja han batejat com a referèndum Baldoví. Des de la coalició formada per BLOC, Iniciativa, Verds i Equo proposen una reforma de la llei electoral amb profunditat per aconseguir una democràcia més representativa. “El que no és de trellat que un vot d’una persona a València no val el mateix que, per exemple, el d’un votant de Sòria. Els vots han de valdre igual i, per això, cal que les circumscripcions passen de ser de la província a la comunitat autònoma, cal que els escons es repartisquen proporcionalment a la població de dret i cal que despareguen les barreres electorals”, segons ha declarat Joan Baldoví. El referèndum que proposa Baldoví pretén ser una iniciativa legislativa “orientada a la convocatòria d’un referèndum estatal per a reformar la llei electoral vigent. Els demòcrates de veritat de tot l’estat volem parlar d’estes reformes per a millorar la nostra democràcia, per a fer-la real i oberta i, per tant, qui siga un demòcrata no tindrà por en obrir un debat necessari per acabar amb les barreres, per a donar els diputats que mereixen territoris, com el cas del País Valencià i per acabar amb el mètode d’Hondt, substituint-lo pel de Hare, que és molt més representatiu i proporcional i que, a més a més, ja s’aplica en alguns països”.

En segon lloc, aconseguir una fiscalitat més progressiva i més justa. “Cal alleugerir la pressió fiscal sobre les persones corrents. Estem vivint un augment de la pressió fiscal sobre la majoria de la població a través de l’aplicació de noves taxes impositives, com les del fem, i al mateix temps estan reduint-se les prestacions en educació, sanitat… Per contra, hi ha un fenomen, afavorit per les polítiques del PSOE i el PP, d’insolidaritat per part de les economies amb més rendes que han vist desaparéixer impostos que les gravaven. La via de solució és una fiscalitat justa i solidària on tots col·laborem en funció els nostres ingressos”.

Uns altres eixos fonamentals seran la solidaritat i les polítiques d’austeritat. “Farem valdre els valor de Compromís, que és el del treball, l’honestat o la proximitat. Aconseguirem que els valencians tinguem veu pròpia a Madrid, la dels pobles i les ciutats del País Valencià que s’han de fere respectar i escoltar a Madrid i que hui en dia no és possible perquè els diputats valencians dels altres partits, una vegada que passen de Motilla del Palancar, se n’obliden del País Valencià i dels seus problemes i reivindicacions”.

Precisament, pel que fa a la comarca de la Safor, Baldoví s’ha compromés a treballar per millorar les infrastructures i reclamar el tren Gandia-Oliva-Dénia, el desdoblament de la línia Gandia-Cullera o el rescat del peatge de l’AP7.

Arxivat en: Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *