BLOC-Compromís d’Oliva demana una comissió extraordinària d’urbanisme per aclarir possibles errors en el padró cobratori del sector Canyaes 1

El  BLOC-Compromís de l’Ajuntament d’Oliva ha detectat errors en la taula del padró cobratori que el Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Oliva ha notificat als propietaris del Sector Canyaes 1, que suposen una major càrrega econòmica per a estos.

Així ho han confirmat regidors del grup municipal del BLOC-Compromís, després de mantindre una reunió amb una representació dels propietaris, on s’ha comprovat que la taula que han rebut no s’ajusta a les quantitats aprovades per la Junta de Govern Local, ja que inclou indemnitzacions a l’agent urbanitzador no reconegudes per valor de 300.673,00 euros, a repercutir sobre tots els propietaris.

Es per això que des del grup municipal ha sol·licitat la convocatòria d’una Comissió Informativa d’Ordenació del Territori amb caràcter extraordinari per tal d’esclarir els errors en la taula del padró cobratori que s’ha notificat als propietaris, i sobretotque s’informe ràpidament i de manera eficient als propietaris, donada la preocupació i el malestar que ha provocat la comunicació de l’Ajuntament d’Oliva. Finalment, el BLOC-Compromís ha emplaçat a l’alcaldessa a exercir la seua responsabilitat i les seues funcions, a tancar la crisi de govern i nomenar, si més no, al regidor/a d’Ordenació del Territori.

*El Sector Canyaes 1 està situat a l’entrada del nucli primitiu de la Platja d’Oliva. Va començar a tramitar-se a través de la LRAU i va acabar la seua tramitació amb la LUV ja aprovada. Això va suposar, entre altres qüestions, que la Conselleria condicionara la seua aprovació a l’augment del percentatge de VPP (Habitatge de Protecció Pública), del 10% fins el 25%. Per tal de no tornar a començar la tramitació, l’agent urbanitzador (Construcciones Just) va demanar traslladar la diferència de m2 de sostre de VPP a altres sectors amb execedent, com el futur Sector d’Oci, aportant parcel·les de la seua propietat. A canvi pretenia rebre una indemització que va estimar en 300.673,00 euros, a pagar pel conjunt dels propietaris de Canyaes 1, a la qual cosa el BLOC es va oposar en el seu moment (també el govern municipal d’aleshores en el seu conjunt). Finalment, el 16 d’octubre de 2009, l’agent urbanitzador va renunciar per escrit a dita indemnització de 300.673,00 euros, no assumint-la, per tant, el conjunt dels propietaris del Sector Canyaes 1.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *