Dimecres es va realitzar al CDT de Gandia la segona de les jornades de treball que organitza la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva.
Estes jornades de treball tenen com objectiu determinar les pautes de treball per les quals el turisme d’Oliva s’ha d’encaminar durant els propers anys.
Durant la reunió, els assistents van apostar per obrir la temporada d’estiu amb una gal·la nàutica, un esdeveniment de competició esportiva nàutica a principis de juny i tancar la temporada amb el triatló a finals de setembre. Amb este plantejament, la Regidoria de Turisme espera donar resposta a la demanda del sector turístic per tal de prolongar la temporada d’estiu.

“Considerem que el turisme esportiu és un filó que cal treballar per poder desestacionalitzar i ampliar l’oferta turística, a més considerem que és un turisme sostenible amb el medi ambient i necessari en estos moments que el motor que ha de tirar de l’economia a Oliva ha de ser el motor turístic” explicava Imma Ibiza, regidora de Turisme.

Ahir la mesa de treball va reunir al sector esportiu en disciplines nàutiques (Raúl Arellano, president de l’AEK, Asociación Española de Kiteboarding,  Sandra Àlvarez Rique en representació d’AEK, Asociación Española de Kiteboarding,  Fernando Labad en representació de la Federación Española de Surf i secretari nacional de classe Stand up Padel.  També assistiren Alba Fuster, presidenta del Club de Kitesurf,  Joan  Llopis en representació del Club Nàutic d’Oliva,  Ignacio Tapia, Escola de Surf d’Oliva)  Manolo Arnal com a president de la ALEEO, Toni Cots com president del Club Triatló Oliva, una representació del sector empresarial esportiu, tècnics, el regidor d’Esports, Salvador Fuster, la regidora de Turisme, Inma Ibiza, el regidor de Medi ambient, Pepe Salazar, i Desam García, tècnica en Promoció Internacional del Patronat de Turisme de la Diputació de València.

Durant el passat mes d’octubre, ja es va realitzar la primera d’estes reunions de treball de Turisme que va combregar el teixit empresarial turístic d’Oliva, el qual va exposar la seua preocupació pel decaïment del sector i fonamentalment demanava la implicació de l’administració per potenciar la desestacionalització del turisme i la prolongació de la temporada d’estiu. El sector empresarial apuntava al fet que cada vegada la temporada estiuenca és més curta, concentrada en els mesos de juliol i agost, i Oliva té un territori molt ric en platja i muntanya, en cultura i festes, i es pot oferir més diversitat turística.