Imma Ibiza destaca l’afluència de gent a les tapes, el concert d’Antònia Font i les rutes als Museus, Centre Històric i Raval o l’excursió a La Vall de Gallinera. La iniciativa es repetirà periòdicament agrupant activitats d’aquest tipus al voltant d’un esdeveniment important. L’objectiu és atraure nous visitants a la ciutat durant els caps de setmana.

La regidoria de Turisme, que dirigeix Imma Ibiza, en col·laboració amb altres departaments, com ara els de Cultura, Patrimoni i Museus ha valorat positivament la posada en marxa de la campanya Oliva’T. Una iniciativa que pretén atraure nous visitants a la ciutat durant el caps de setmana aprofitant la realització d’un esdeveniment destacat, i amb la programació d’una completíssima agenda d’activitats per a realitzar durant eixos tres dies. “L’objectiu és donar a conèixer Oliva des de moltes vessants: la cultural, gastronòmica, històrica i patrimonial, comercial, el territori, etc…  De fet, en breu presentarem esta nova concepció turística, juntament amb el següent itinerari, en el qual ja estem treballant, aprofitant la realització del Poefesta”.

Així, a la popular ruta de tapes pels bars de la localitat, el divendres, ja es va notar la afluència de més gent de l’habitual, molta de la qual omplirien després de gom a gom (596) el Teatre Olímpia per assistir a l’actuació del grup mallorquí Antònia Font. Un espectacle que va captivar tothom per la qualitat del grup, la innovació musical i la posada en escena. Després del concert, els bars del barri Institut van preparar una ruta de cocktails.

Al voltant de 30 persones van assistir a les visites guiades del matí i la vesprada del dissabte. L’arqueòleg municipal, Vicent Burguera va dirigir un itinerari pels museus i el centre històric. Per la seua banda, l’historiador local, Juan Ramon Morell va plantejar un interessant recorregut pel Raval, l’antic barri morisc.

I diumenge, més de 30 persones, “entre les quals hi havia molts xiquets i joves atrets per la prehistòria i les pintures rupestres” van participar a l’excursió a la Vall de Gallinera, des de l’Oficina de Turisme.

Vicent Morera, els explicà com la xarxa de camins, sendes i travesses era utilitzada tradicionalment pels antics pobladors de la Vall de la Gallinera per a comunicar-se amb la Llacuna de Villalonga, Ebo i altres llocs de la zona o que a l’era de Benimassoc es batia, fa un bon grapat d’anys, el blat de muntanya o l’empremta musulmana al paisatge agrícola de les nostres muntanyes…

La jornada va finalitzar a L’Atzúvia amb una picadeta de faves, coques de gamba de marjal i un saborós putxero de polp. “I així la gent va tornar cap a Oliva, amb la panxa plena de sabors, els ulls plens de natura i d’història, la dolçoreta a les cames de l’esforç ben aprofitat i les ganes de retornar ben aviat a passar un dia tan ple com el del diumenge.”