El concurs de Pebrera Farcida, naix amb la finalitat de promocionar el turisme i la  gastronomia de la ciutat d’Oliva, i amb especial interés de promoure la cuina

tradicional d’Oliva, recuperant valors que cada vegada són més demandats per les  persones que visiten el nostre municipi. Des de la delegació de Turisme es treballa per atraure el turisme els tres-cents seixanta cinc dies de l’any i un segment a potenciar és el  turisme més pròxim, el turisme de les comarques i províncies més properes.

El I Concurs Professional de La Pebrera Farcida d’Oliva està organitzat per l’Ajuntament d’Oliva amb la col·laboració de l’Associació Gastronòmica Gastroliva, el Centre De Tu­risme CDT Alqueria del Duc i el Patronat Provincial de Turisme “València,Terra i Mar de València”.

 

Les inscripcions estaran obertes fins al 26 de setembre. El full per a la inscripció el poden recollir i entregar, degudament complimentat, a les Oficines de Turisme d’Oliva.

 

1. Els participants hauran de ser professionals de la restauració i han de tindre un es­tabliment d’hosteleria obert al públic en la ciutat d’Oliva.

2. Els participants presentaran un primer plat de pebrera farcida i un plat de postre confeccionat amb fruita de temporada exemple la figa o el codony.

3. En la puntuació es tindrà en compte la qualitat dels ingredients, l’elaboració dels plats i la seua presentació. Els dos plats es puntuaran per separat, la pebrera i el postre, però la puntuació final serà 1/3 el postre i 2/3 la pebrera.

4. Els dos plats hauran de cuinar-se en el local propietat de l’empresari hosteler i pre­sentats a concurs al Mercat Municipal d’Oliva a les 12 h.

5. Els ingredients hauran de ser els tipificats com a necessaris per a la correcta elabo­ració de la pebrera d’Oliva, és a dir: pebrera, arròs, tonyina negra, fesol de careta, garrofó i tomaca.

6. El jurat constarà d’un president i cinc membres, tots ells professionals del sector gastronòmic.

1r PREMI

• Guardó “ 1r premi Pebrera d’Or d’Oliva”.

• Durant tot l’any, el guanyador gaudirà gratuïtament de la publicitat que faça l’Oficina de Turisme, Tourist Info, en matèria de promoció turística gastronòmica: anuncis en la Guia ECA, lloc destacat en els planols institucionals, entrevistes de radio, web d’Oliva, etc.

• Representació en totes les fires que participe Oliva durant l’any com a guardonat de la millor cuina en la elaboració del plat típic de La Pebrera d’Or i allotjament pagat en el Certamen Internacional de Turisme, Fitur 2014, per un dia. Amb la finalitat de cuinar un dels plats típics d’Oliva, la Pebrera Farcida.

2n PREMI

• Diploma certificat per l’Ajuntament d’Oliva i l’Associació Gastroliva com a guanya­dor del “2n premi Pebrera d’Or d’Oliva”.

• Allotjament pagat en el Certamen Internacional de Turisme, Fitur 2014, per un dia. Amb la finalitat de cuinar un dels plats típics d’Oliva, la Pebrera Farcida.