La regidoria de Cultura i Biblioteques presenta les activitats previstes per al pròxim mes, sota una nou paraigua amb el qual vol oferir una completa programació regular per a tot l’any.

Destaca la programació en valencià, amb novetats com la I Festa Estellés, el concert de cantautors, el I certamen de Teatre Amateur o l’exposició sobre Francisco Brines.

La regidora de Cultura i Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva, Rosanna Torres, ha presentat aquest matí la programació cultural del mes d’octubre amb moltes novetats com la marca “Oliva Comtal”.

“L’objectiu és presentar una oferta diferenciadora, atractiva per al veïnat, però també atraient per als visitants de la resta de la comarca. Evidentment, per raons pressupostàries, no pot ser ambiciosa, però sí pensem que pot ser innovadora i creativa, que és el que necessiten les polítiques culturals a hores d’ara”.

Així, la nova programació inclou novetats, com ara, demà divendres, la I Festa Estellés d’Oliva. Un recital poètic-musical i sopar popular en homenatge a un dels poetes valencians més importants del segle XX.

El dia 4, tindrà lloc la celebració de la Diada del 9 d’Octubre amb un cartell complet d’activitats en col·laboració amb Joves d’Oliva en Moviment: Celebració Infantil a la plaça del Mercat, que precedirà el tradicional Correllengua fins a la Plaça de l’Ajuntament, amb la participació de dolçainers i la Muixeranga de la Safor. Seguit d’un sopar de pa i porta i un concert dels cantautors Andreu Valor, Pau Alabajos i Cesc Freixas.

Una altra de les novetats més significatives serà la realització, del 12 al 26 d’octubre, del I Certamen de Teatre  Amateur a l’Olímpia.

El cinema també hi serà present. Així, a l’habitual programació dels caps de setmana cal sumar-hi, els dijous, el cine-club “Oliva de Cine”. A partir del 31 d’octubre.

En el capítol de Biblioteques una cita destaca per damunt la resta: L’Exposició: “Francisco Brines, apunte de viaje”, a partir del 18 d’octubre, al Museu Etnològic.

Completen la programació els grups de conversa anglès-castellà, de lectura, contacontes, presentacions de llibres, les Nits de Por a la biblioteca o la celebració del Dia de la Biblioteca.

“Un altre dels objectius que ens hem marcat des del departament és aconseguir una programació estable durant tot l’any que anirem presentant mes a més”, ha afegit Rosanna Torres.

PROGRAMACIÓ CULTURAL D’OLIVA

OCTUBRE 2013

DATA

ACTE

HORARI

LLOC

SINOPSIS/ EXPLICACIONS

Divendres 27/09Presentació de Llibre de Manel Arcos20.00 hAula Maiansiana-LlatinitatPresentació del llibre “El robatori de Benimassot”
Divendres 27/09Sopar-Homenatge al Poeta Vicent Andrés Estellés21.00 hCarrer les Moreres, al costat de la Cripta de Santa Maria.Sopar amb lectures poètiques i recital de poesia/cançons d’Estellés.
Diumenge 29/09Teatre Professional19.30 hTeatre OlímpiaEspectacle: “Un conejo en la Chistera”, amb Lola Moltó com a protagonista.
Divendres 4/10Celebració infantil de la Diada del 9 d’Octubre17.30 hPlaça Joan Baptista Escrivà (darrere del Mercat) 
Divendres 4/10Correllengua.19.00Plaça Joan Baptista Escrivà fins a la Plaça de l’Ajuntament.Celebració de la Diada del 9 d’Octubre amb el Correllengua, cercavila de reivindicació del valencià. Amb la participació de Muixeranga de la Safor i dolçainers.
Divendres 4/10Sopar de pa i porta, Joves d’Oliva en Moviment21.00 hCarrer Major, davant del Teatre Olímpia.Cal comprar els tiquets per al sopar, que organitzen els Joves d’Oliva en Moviment.
Divendres 4/10Concert de cantautors.23.00 hTeatre OlímpiaConcert dels cantautors Andreu Valor, Pau Alabajos i Cesc Freixas.
Dissabte 12/10Primera actuació Certamen de Teatre amateur.19.00 hTeatre OlímpiaGrup de Teatre Lletraferits i Comediants de Gandia.
Divendres 18/10Segona actuació Certamen de Teatre amateur.22.00 hTeatre OlímpiaGrup de Teatre Lliure de Paiporta.
Dissabte 19/10Tercera actuació Certamen de Teatre amateur19.00 hTeatre OlímpiaGrup de Teatre Fallers, Falleres i Punt de l’Ass. Cultural Falla Sant Francesc.
Dijous 24/10Quarta actuació Certamen de Teatre amateur.22.00 hTeatre OlímpiaGrup de Teatre Ramon Sanz-Falla Institut.
Dissabte 26/10Lliurament de Premis del Certamen de Teatre, i representació d’una obra de teatre fora de concurs.19.00 hTeatre OlímpiaEs lliuraran els premis als espectacles representats dins del I Certamen de Teatre Vila d’Oliva i es representarà  Metrosexual del Grup Farfullit Teatre/ Escola de Teatre de Pego.
Del dijous 31/10 al diumenge 3/11Cicle de cinema.  Dijous cine-club i de divendres a diumenge pel·lícules diverses.

ACTIVITATS DEL SERVEI DE BIBLIOTEQUES

OCTUBRE 2013

  • Grup de conversa

Del 7 d’octubre fins al 16 de desembre

Intercanvi lingüístic anglés-castellà (es requerix nivell intermedi d’anglés)

Inscripció prèvia

Hora: dilluns de 10’30 a 12 h.

Lloc: Biblioteca Tamarit

  • Grup de Lectura Tamarit

Des del dijous 17 d’octubre

Lectura del llibre proposat per un grup de persones, que es reuneixen quinzenalment per comentar i intercanviar opinions sobre la part  del llibre que han llegit de forma individual a casa.

Es requerix inscripció prèvia

Hora: dijous 18 h.

Lloc: Biblioteca Tamarit

  • Exposició: Francisco Brines, apunte de viaje

Del 18 d’octubre fins al 8 de novembre

Lloc: Museu Etnològic

Organitza: Servei de Biblioteques

Patrocina: Conselleria de Cultura

  • Dia de la Biblioteca

Dijous 24 d’octubre

Es realitzaran diversos actes a les biblioteques per commemorar aquest dia.

Contacontes

Hora: 18h.

Lloc: Biblioteca de l’Envic

  • Presentació de llibre

Divendres 25 d’octubre

Ciudades de paso de Jaume Morera

Hora: 20’15 h.

Lloc: Biblioteca de l’Envic

  • Nit de por a la biblioteca

Dijous 31 d’octubre

Contacontes de por i misteri destinat als xiquets/etes d’11 a 14 anys.

Es requerix inscripció prèvia.

Hora: 21 h.

Lloc: Biblioteca Tamarit

ALTRES:

  • CINE-CLUB: OLIVA DE CINE.

A partir del 31 d’octubre, comença a OLIVA el CINECLUB, pel·licules en versió original subtitulada o doblades en valencià.

 

  • CINEMA per a tots els públics en diverses sessions en dissabte i diumenge.