En la Junta de Portaveus celebrada este matí s’ha traslladat a tots els grups polítics de l’Ajuntament d’Oliva una còpia d’un extens informe de quasi 300 pàgines que han elaborat els serveis tècnics municipals, en el qual es valora l’estat actual de les obres de la urbanització Aigua Blanca IV, i que servirà de base per a la redacció del futur projecte modificat que permetrà licitar i finalitzar les referides obres.

Aquest informe ha estat elaborat amb el recolzament auxiliar de les empreses especialitzades en tasques de control de qualitat LESIN LEVANTE SLU i SAIN CVO SA. Les quals van presentar el resultat
dels seus treballs el passat mes d’abril.

Igual que es va fer en el mes d’abril amb els preinformes de les mercantils SAIN i LESIN, ara també s’ha donat trasllat de l’informe als propietaris de sòl. Amb posterioritat a la Junta de Portaveus d’este matí, ha començat el procés de notificació de l’informe als esmentats propietaris, que poden consultar-lo a través d’un enllaç d’internet ( http//urbanismeoliva.blogspot.com.es/)

Les quasi 300 pàgines de l’informe estan distribuïdes en tres cossos diferenciats:
1.- Una memòria on s’avaluen, capítol a capítol, les obres d’urbanització existents i pendents d’execució en el sector Aigua Blanca IV.

Aquest cos va introduït per un històric delsantecedents més rellevants, incorpora nombroses fotografies il·lustratives del que es descriu, i conclou amb un resum de costos de les obres d’urbanització.

2.- Una relació valorada de tots els pressupostos parcials relatius a obres d’urbanització (obra civil i instal·lacions) ‘acceptades’, ‘a reparar-substituir’, ‘pendents’ i ‘executades’. I, en un segon moment, annexos específics del Vial C.
3.- Plànols sectorials on s’ubiquen els elements identificats i descrits a la memòria.

Conclusions de l’informe
Al resum de costos de les obres d’urbanització, present al final de la memòria, hi ha el següent desglossament de pressupostos en PEM

(* consultar taula de conversió PEMs-PECs de l’annex):

Així, per tant, a efectes de finalitzar les obres d’urbanització, l’import de les obres pendents de realitzar (a falta de conéixer la possible baixa obtinguda amb el procés de licitació) és d’1.445.157,95€, resultat de sumar els imports de: les reparacions/substitucions (758.561,71€), l’obra pendent d’acord a projecte (436.498,17€) i l’obra pendent/complementària (250.098,07€).

La distribució del finançament de les futures despeses d’urbanització
Aquest import global de les obres pendents de realitzar: 1.445.157,95€ (a falta de conéixer la
possible baixa obtinguda amb el procés de licitació), a efectes de la distribució del seu finançament,
quedaria així:


En la primera línia, ‘reparacions/substitucions’, l’import de 218.306,61€ que apareix al requadre dels propietaris correspon a la diferència entre l’obra ‘executada’ (1.425.035,04€) i la ‘pagada’ a
MIDASCON (1.158.856,20€), en condicions de 2007-2008 (menys un descompte de 47.872,22€ corresponent al 50% de la sub-base del paviment de calçada, per deficiències en espessors i qualitats).

D’aquesta forma, l’import de 540.225,10€ que apareix al requadre de l’Ajuntament correspon a la resta del total de reparacions/substitucions (a falta de conéixer la possible baixa obtinguda amb el procés de licitació).

L’Ajuntament, per la seua banda, mirarà de recuperar aquest import a través de la derivació de les pertinents responsabilitats, si les hi ha, sobre els diferents agents que hi han intervingut: contractista, direcció facultativa, administradors concursals, projectistes…

En la segona línia, ‘obra pendent d’acord a projecte’, l’import de 299.198,36€ que apareix al requadre dels propietaris és fruit de restar l’import de l’obra pendent del Vial C (137.299,81€) al total de l’obra pendent d’acord a projecte (436.498,17€).
I l’import de 137.299,81€ que apareix al requadre de l’Ajuntament és, com ja s’ha dit, el de l’obra pendent del Vial C.

En la tercera línia, ‘obra pendent/complementària’, l’import de 250.098,07€ que apareix al requadre de l’Ajuntament correspon a obres complementàries per a una adequada finalització de la urbanització.

És important recordar que els propietaris de sòl, amb les tres quotes d’urbanització satisfetes fins l’actualitat, tenen un saldo favorable al seu favor que ascendeix a uns 400.000 euros, que cobreixen bona part de les futures despeses (a les quals encara falta aplicar la reducció de la possible baixa obtinguda amb el procés de licitació-adjudicació).

Propers passos per a la finalització de la urbanització
En relació a les gestions de finalització de les obres de la urbanització, una vegada conclòs el període d’exposició pública (que no era obligatori) d’aquest informe, aquest és el pla de treball previst:
– Contestació de les possibles al·legacions presentades durant el període d’exposició pública de l’informe.
– Elaboració d’un projecte modificat (sobre la base del text refós de l’informe presentat) i tramitació administrativa del mateix. Amb el seu corresponent període d’exposició pública.
– Contestació de les possibles al·legacions presentades durant el període d’exposició pública del projecte modificat.
– Redacció del plec de clàusules administratives i tècniques per a la nova licitació.
– Licitació de les obres.
– Reajustament del compte de liquidació provisional, a la llum de la possible baixa produïda amb la nova adjudicació.
– Inici de les obres.
I, paral·lelament a tot això, valorar la rescissió del contracte amb la direcció facultativa, EMIN, i la possible derivació de responsabilitats contractuals i/o patrimonials.