Presenten, a través del seu diputat al Congrés, Joan Baldoví, una esmena perquè s’incloga als PGE una partida per a desenvolupar el projecte de restauració i adequació de l’Enginy, “una joia arquitectònica única a l’estat espanyol”.

Compromís per Oliva ha presentat al Congrés dels Diputats una esmena perquè el Ministeri de Cultura, Educació i Esports incloga una partida de 3 milions d’euros als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2014 destinada al desenvolupament del projecte de restauració i adequació de l’Enginy i convertir-lo en Museu del Sucre.

El responsable de Patrimoni de Compromís per Oliva, Vicent Roig, ha recordat que la ciutat Comtal va ser pionera en la producció i exportació de sucre de canya a tota Europa durant els segles XIV al XVII. “Prova d’això és que existeix a la nostra ciutat un edifici únic a nivell estatal per les seues característiques arquitectòniques (Gòtic Civil) i la seva funció (Fabricació i processat del sucre) que ho doten d’un rellevant interès patrimonial.”

De fet, el consistori ja ha adquirit la majoria de les cases que conformarien aquest complex industrial, i només restaria una de les cases per poder desenvolupar el projecte de restauració i adequació.

“Amb la inversió que pretenem obtenir dels pressupostos estatals es podrà recuperar i obrir al públic aquesta joia arquitectònica referent d’una època, que va ser motor econòmic de la zona”.

Amb la seua rehabilitació, Compromís pretén convertir l’Enginy en un important referent turístic