L’Ajuntament d’Oliva celebrarà hui un Ple Extraordinari amb la finalitat d’aprovar l’al·legació de l’Ajuntament d’Oliva a la proposició pública del projecte del Pla Hidrològic de la Demarcació del Xúquer.

El projecte del Pla Hidrològic de la Demarcació del Xúquer té previst, entre altres, la construcció de la futura Estació d’Aigües Residuals (EDAR) d’Oliva, per un valor de 18,43 milions d’euros. Ara bé, la inversió ve contemplada per al període 2022-2027, i no per al període 2016-2021.

Un període que queda massa lluny, si tenim en compte la situació de precarietat amb què es troba l’actual EDAR d’Oliva, totalment insuficient des de fa anys per a les necessitats de la gran majoria de la població d’Oliva.

És per això que el regidor d’Ordenació del Territori, Vicent Canet, en coordinació amb les regidories d’Obres i Serveis i de Medi Ambient, ha proposat al·legar per tal que la construcció de la nova EDAR d’Oliva es duga a terme en el període 2016-2021.

Per la informació de què disposa l’Ajuntament d’Oliva, la Conselleria de Presidència, Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, a través de la Direcció General de l’Aigua,  també té previst al·legar en el mateix sentit pel que fa a la futura EDAR d’Oliva.

S’adjunta proposta de dictàmen que es votarà al Ple.

Proposta Com. Ord. Territ. EDAR

També es pot consultar la proposició pública del projecte del Pla Hidrològic de la Demarcació del Xúquer, a l’enllaç següent:

http://www.chj.es/es-es/ciudadano/consultapublica/Paginas/Consultapúblicadelproyecto.aspx