David González, Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, ha anunciat l’adquisició per l’Ajuntament d’Oliva d’un exemplar del llibre “La iluminada rosa negra”, que combina una antologia de poemes de Francisco Brines amb una col•lecció de serigrafies de l’artista Antonio Martínez Mengual.

El llibre, publicat l’any 2003, va rebre l’any següent el Primer Premi Nacional del Ministeri de Cultura al Llibre Millor Editat en la modalitat de Llibres de Bibliofilia. Es tracta d’un volum de gran tamany en edició limitada, del qual tan sols es van posar a la venda 295 exemplars, i que hui en dia es cotitza entre els col•leccionistes, a través d’Internet, a un preu que ronda els 2.500 euros.

L’Ajuntament d’Oliva, que ha adquirit el volum en la casa de subastes El Remate, de Madrid, ha pogut aconseguir-lo per poc més de 500, després de negociar a la baixa.

“La iluminada rosa negra” conté 20 serigrafies originals d’Antonio Martínez Mengual, signades a mà pel propi autor, i 40 poemes de Francisco Brines, dels quals quatre eren inèdits en el moment de la seua publicació.

David González ha ressaltat la importància d’aquesta adquisició, que honora una vegada més l’insigne poeta, Fill Predilecte d’Oliva, i també pel seu valor com a peça única de bibliofilia que passarà a formar part del fons patrimonial de la ciutat.