COMUNICAT DE PREMSA

El grup municipal BLOC-Compromís en l’Ajuntament d’Oliva lamenta el trencament del pacte de govern, que s’ha produït de manera unilateral per part del grup municipal del PSPV-PSOE.

Les regidores i regidors de Compromís, sempre que se’ns ho permeta, continuarem treballant per la nostra ciutat amb lleialtat a les persones d’Oliva. I ho farem seguint les línies de les polítiques encetades ara fa 2 anys, així com el programa de govern previst fins el final de legislatura.

No tenim cap intenció de trencar ni d’encetar dinàmiques polítiques que posen en perill la governabilitat ni l’estabilitat de l’Ajuntament d’Oliva.

En relació a les acusacions o motius que ha esgrimit Salvador Fuster per trencar l’esmentat pacte, neguem rotundament que nosaltres hem trencat el pacte. Ni que estem en contra de dur endavant un expedient de responsabilitat patrimonial per quantificar els danys provocats als propietaris pel mal actuar de l’administració, ni que aquest haja estat el principal punt de desencontre entre els dos grups polítics respecte a la qüestió d’Aigua Blanca 4. Tot el contrari. Precisament aquesta va ser una de les aportacions que el BLOC-Compromís va fer en les negociacions del pacte.

Si el problema del PSOE està en la moció de reconeixement institucional que l’administració no ha actuat amb diligència en Aigua Blanca 4, la qual cosa està reflectida en diferents informes que estan en possessió de tots els grups polítics, hauria d’explicar-ho, i no donar arguments que no es corresponen amb la realitat.

El BLOC-Compromís ha realitzat nombrosos intents per tal d’arribar a un acord amb el PSOE en la redacció d’eixa moció de reconeixement institucional, i hem estat oberts en tot moment a introduir-ne modificacions, però el no ha estat sempre l’única resposta.

Aquesta manera d’actuar contrasta amb la del PSOE i la de Salvador Fuster, qui ahir, a última hora, va registrar una moció unilateralment sense informar ni oferir cap oportunitat d’acord a la resta dels grups polítics que, amb diferent grau d’implicació, conformen el govern. A pesar d’això, el grup BLOC-Compromís no tindrà cap impediment per donar el seu suport.

Per acabar, volem deixar clar que continuarem oberts al diàleg amb totes les forces polítiques, associacions i persones d’Oliva, per tal de millorar la nostra ciutat.