L’alcalde d’Oliva, Salvador Fuster, ha presentat una moció al Ple de l’Ajuntament d’Oliva amb la finalitat de substituir David González per Ana Morell com a membre designat pel Ple en la Mancomunitat de Municipis de La Safor.

A més a més, al final del matí Fuster ha signat un Decret mitjançant el qual ha relegat David González a la quarta tinença d’alcaldia. Després de renunciar a l’alcaldia el 30 de desembre de 2013, i fins hui, González ha estat el 1r tinent d’alcalde, en virtut del pacte de govern gràcies al qual va prosperar la moció de censura a Chelo Escrivá, i gràcies al qual Fuster ostenta l’alcaldia en l’actualitat.

El BLOC-Compromís d’Oliva ha qualificat aquesta moció i decret de l’alcaldia com a rabieta política per part de Fuster i del PSOE, després d’anunciar unilateralment el trencament del pacte de govern amb el BLOC-Compromís. A més de suposar un incompliment clar del pacte de govern.

Per a Ferran Escrivà Llorca, Secretari Local del BLOC-Compromís a Oliva, la no acceptació del veto imposat pel partit socialista a BLOC-Compromís (en relació a la moció de reconeixement dels errors en Aigua Blanca IV), ha tingut com a resposta socialista la represàlia de llevar-li la 1a tinença d’alcaldia a David González, “decisió que ha pres unilateralment l’actual alcalde, Salvador Fuster, a pesar que ell la va poder ostentar durant tot el període que David González va ser alcalde. Tot això gràcies a la posició d’avantatge que confereix l’alcaldia, ostentada per Salvador Fuster en virtut del pacte amb BLOC-Compromís, i no per cap altra cosa”.

Finalment, Escrivà ha recordat que Compromís continuarà treballant per la ciutat amb lleialtat a les persones d’Oliva. “I ho farem seguint les línies de les polítiques encetades ara fa 2 anys, així com el programa de govern previst fins el final de legislatura. Continuarem oberts al diàleg amb totes les forces polítiques, associacions i persones d’Oliva, per tal de millorar la nostra ciutat.”

Compromís explicava ahir, a través de les xarxes socials, les “vertaderes raons” del PSOE per al trencament “unilateral” del pacte de govern a Oliva:

http://oliva.compromis.net/2014/06/22/a-proposit-del-trencament-del-pacte-de-govern-a-oliva/