El departament d’Ocupació i Empresa, que dirigeix el tinent d’alcalde David González, ha anunciat que Oliva ha rebut finançament per al programa Salari Jove, per part de la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació.

Concretament, la quantitat total és de 57.500 euros, que permetrà la contractació per part de l’ajuntament de 5 joves del municipi d’Oliva, que hauran de ser aturats menors de 30 anys, inscrits com a demandants d’ocupació. La subvenció cobreix els costos salarials de la contractació, inclosa la cotització a la Seguretat Social. Els joves realitzaran obres i serveis d’interès general, que repercutiran en el poble d’Oliva, com ara, la creació d’un observatori d’ocupació i formació, l’atenció i ajuda a la conciliació laboral i familiar, el servei d’atenció al ciutadà (dos), i la creació de l’observatori socieoconòmic d’Oliva.

Les contractacions subvencionades tindran una durada de sis mesos i mig.

En finalitzar el contracte, l’Ajuntament estendrà un certificat en el qual consten les funcions exercides, o treballs desenvolupats pel jove, per a incrementar la seua experiència i currículum, documentació que facilitarà el seu accés a futurs llocs de treball.
La subvenció està orientada als joves menors de 30 anys, un dels col•lectius amb majors dificultats per a aconseguir una primera experiència en el mercat laboral. Per a participar en el Programa Salari Jove, els aspirants se seleccionen tenint en compte la seua major adequació al lloc de treball oferit, en funció de la seua formació, és a dir, diplomats o Graus Superiors.

David González, que també ha demanat un Taller d’Ocupació dirigit a persones desocupades majors de 30 anys, ha manifestat que “una de les prioritats de la delegació d’Ocupació i Empresa és la captació de finançament d’altres administracions que, juntament amb els recursos propis, permeten dur a terme accions que possibiliten la inserció laboral de les persones desocupades d’Oliva”.

Des de gener de 2014, data en què David González es va fer càrrec de la delegació d’Ocupació i Empresa, l’Ajuntament d’Oliva ha captat fons d’altres administracions per a l’ocupació per valor de 268.426 euros, quantitat que es podria incrementar fins els 633.238 euros si finalment s’aconsegueix finançament per al Taller d’Ocupació “Centelles Oliva” i per al Pla Integral d’Ocupació a persones discapacitades. L’Ajuntament d’Oliva, per la seua banda, compta amb 85.000 euros de fons propis per a completar este tipus d’accions de formació i ocupació.