El Taller d’Ocupació “Centelles Oliva”, iniciat a finals del mes de desembre de 2014, està donant els seus primers fruïts. Les actuacions a la muntanya de Santa Anna i els seus voltants s’han iniciat a través dels 30 alumnes que formen part d’aquest taller.

Aquestos primers treballs de poda, desbrossament i eradicació d’espècies invasores està executant-se a la zona del Trinquet i al Col·legi La Carrasca i el seu prímetre.

D’altra banda, també s’han iniciat treballs de reforma de l’escala d’accés a Santa Anna pel carrer San Rafel i la rehabilitació dels murs de maçoneria a la Pujada al Calvari (zona per darrere del Trinquet).

La darrera actuació iniciada és l’inventari de recursos culturals, turístics i naturals de Santa Anna, el centre històric i la zona del Raval, Pinet i Gerreria.

El taller compta amb tres especialitats professionals, com són: Promoció Turística Local i Informació al Visitant; Repoblaments Forestals i Tractaments Silvícoles; Operacions Auxiliars d’Acabats Rígids i Urbanització i d’ell formen part 30 alumnes (10 per cada especialitat) i 7 treballadors de l’equip directiu que gaudeixen d’un contracte de formació i d’aprenentatge al llarg de 6 mesos,

El projecte té un pressupost total de 319.132,92 euros, dels quals l’Ajuntament d’Oliva aporta 47.151,13 euros i el SERVEF 271.981,79 euros. Aquest taller d’ocupació també compta amb un Pla d’Acompanyament a la Inserció, que es durà a terme al llarg dels tres mesos posteriors a la realització del taller.

El Programa de Tallers d’Ocupació es configura com un programa mixt d’ocupació i formació, cofinançat pel Fons Social Europeu, que té per objecte millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades incloses en els col·lectius a què va dirigit, per mitjà de la realització d’obres o serveis d’interés general i/o social, que possibiliten als alumnes treballadors la realització d’un treball efectiu per mitjà del contracte per a la formació i l’aprenentatge que, junt amb la formació professional ocupacional rebuda, en procure la qualificació professional i n’afavorisca la inserció laboral.

El regidor d’Ocupació i Empresa, David González, ha anunciat que Oliva sol·licitarà la segona fase del Taller d’Ocupació “Centelles Oliva” amb l’objectiu de continuar amb els treballs iniciats a esta primera fase i en un àmbit que podria estendre´s a la muntanya de la Creu i als parc i zones verdes del Raval-Gerreria-Pinet.

trinquet durante CIMG0309 IMG_6121