Milió i mig de superàvit. Milió i mig per a la sentència de Martí De Veses

El passat divendres 13 de març, el Ple de l’Ajuntament va haver d’aprovar una modificació pressupostària d’1.116.277€, per fer front al pagament de la sentència de Martí de Veses. A esta quantitat, hem d’afegir més 400 mil euros d’interessos per no pagar quan tocava, més les despeses d’advocats i les costes judicials, i tot sense oblidar els 851 mil euros que es varen pagar en 2013. Total, 2,5 milions de gasto per als ciutadans d’Oliva.

L’Ajuntament disposa de la sentència des de novembre de 2014. Per tant, la regidora d’Hisenda, la Sra. Morell, era perfectament coneixedora de l’obligació de pagar abans d’anunciar que els comptes municipals persentaven un superàvit d’1,5 milions d’euros.

Fer front al pagament per l’expropiació Martí de Veses era una obligació de l’Ajuntament, convenientment amagada per la Sra. Morell darrere dels discursos triomfalistes del superàvit. Primer s’anuncia que hi ha hagut superàvit, i en acabant, una setmana després, es proposa una modificació pressupostària superior al milió d’euros, per la mala gestió del PSOE entre els anys 2004 i 2011, que va optar pel silenci administratiu. Si més no, els més de 400 mil euros d’interessos i els costos judicials afectaran eixe superàvit.

Moltes persones de la nostra ciutat fan un gran esforç per fer front al pagament dels impostos, altres directament no poden pagar-los. Oliva té necessitats primàries que no estan suficientment cobertes com la neteja, el manteniment dels parcs, jardins i zones comunes, les ajudes d’emergència social, o actuacions sobre la via pública, entre d’altres. La immensa majoria de ciutadans no està en la millor situació per a que se’ls refregue per la cara el superàvit de l’Ajuntament, sense explicar-los d’on ve i on anirà a parar. Està generat, sobretot, gràcies a l’esforç de les seues butxaques? No s’ha gastat tot allò pressupostat?. On anirà a parar el superàvit? Als bancs, a pagar sentències, potser a baixar impostos?

Vendre una situació econòmica de manera tan optimista quan la ciutat té moltes necessitats primàries sense cobrir, i sense explicar on va a parar el superàvit és faltar a una part de la veritat. Les persones d’Oliva no ens mereixem que el PSOE ens trate com si forem xiquets, tenim dret a ser respectats, a disposar de tota la informació, a que se’ns diga la veritat. Estem davant d’una mala praxi política que s’ha d’acabar.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *