L’alcalde d’Oliva, David González, ha convocat per a demà divendres, 11 de setembre, a les 13.30 hores, una Junta de Portaveus on es tractarà una proposta de l’Alcaldia de moció conjunta per tal que Oliva s’adheresca a la xarxa de “Ciutats Refugi”.

Aquesta proposta de l’Alcaldia, que pretén convertir-se en una moció conjunta de tots els grups municipals, s’emmarca dintre de l’anunci realitzat recentment pel Consell Valencià on es declara tota la comunitat espai d’acollida per a refugiats i la creació d’un Comité per a Emergències Humanitàries on estaran presents Generalitat, Diputacions, les grans ciutats de tot el país i una xarxa de municipis.

 

Amb aquesta proposta es pretén declarar la ciutat d’Oliva com a “ciutat refugi” i alhora des de l’ajuntament fer una crida a la ciutadania per tal de crear un cens de famílies acollidores. De la mateixa forma, l’Ajuntament d’Oliva també es compromet a elaborar una llista dels recursos municipals que podria mobilitzar en cas de necessitat.

 

Oliva ha estat sempre un poble solidari amb les persones que han patit com a conseqüència de les guerres, les dictadures, o les catàstrofes. Bona prova d’això és la quantitat de famílies acollidores de xiquets/es saharauis durant els mesos d’estiu dintre del Programa Vacances en Pau; ó l’acollida de xiquets/es de la guerra durant l’època de la Guerra Civil.

 

Per tot això, Oliva no es podia quedar al marge i ha de posar els recursos que estan al seu abast, per limitats que siguen, a disposició d’aquesta xarxa de “ciutats refugi”.

 

Moció conjunta Oliva ciutat refugi