El Diputat Provincial de Cultura, Francesc Xavier Rius, s’ha reunit aquest matí amb l’alcalde d’Oliva, David González, i el regidor de Cultura i també delegat de Museus i Patrimoni Artístic, Enric Escrivà.

La reunió s’ha convertit en un treball de camp on el Diputat Provincial ha pogut visitar i conéixer de primera mà tots i cadascun dels edificis que conformen l’actual oferta cultural i museística de la ciutat com ara el Teatre Olímpia, el Museu de l’Actor Vicente Parra, el Museu Casa de Maians-subseu del MuVim (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat), els Museus Etnològic i Arqueològic, la Biblioteca Tamarit i els centres patrimonials dedicats a la difusió del Palau Comtal d’Oliva: Torre de la Comare i Forn Romà. Al mateix temps, Rius ha pogut conéixer l’estat d’alguns immobles en fase d’execució com el Centre Olivense o d’altres projectats com la recuperació de l’Enginy del Sucre.

Al llarg de la seua visita, alcalde i regidor han traslladat a Rius les futures accions i intervencions pensades i programades per la consolidació i promoció de l’actual xarxa de museus, tot plantejant les necessitats del centre històric de la ciutat en matèria de restauració i conservació. S’ha tractat també al voltant de les diferents excavacions arqueològiques que afecten el terme d’Oliva i, d’altra banda, sobre les possibles subvencions a les qual poder acollir-se a través de la línia de Projectes Singulars de la Diputació de València, ajudes destinades a impulsar i recolzar tots aquells esdeveniments culturals locals amb vocació de continuïtat com ara la Fira de Minerals, el Certamen de Teatre ‘Vila d’Oliva’ o el festival musical ‘Brassurround’.

A la visita també s’hi han sumat el Director de Museus i arqueòleg municipal, Vicent Burguera, el Tècnic de Cultura, Josep Antoni Santacreu, i el Cap del Servei de Biblioteques i responsable d’Arxiu, Vicent Olaso.