Oliva s’acull a les subvencions per a la Recuperació Ambiental d’Espais Degradats

La regidoria de Medi ambient ha confirmat la seua adhesió al programa de subvencions per a la Recuperació Ambiental d’Espais Degradats. La subvenció té com a finalitat recuperar un espai degradat situat en la Platja d’Oliva, en la confluència del Vall de les Fonts, el Vall de Burguera i el Port Esportiu (Club Nàutic).

La redacció del projecte ha anat a càrrec de l’Ajuntament d’Oliva, concretament per l’arquitecte tècnic municipal, Vicent Llopis Cardona. L’estudi recull la situació de degradació de la zona.

Imma Ibiza, regidora de Medi Ambient i Salut Pública, considera que aquesta intervenció millorarà a nivell ambiental i paisatgístic tot l’entorn, un entorn que està molt concorrit per  visitants i veïns del nostre municipi i per tant té un valor afegit a part del mediambiental, i és el paisatgístic.  Amb la recuperació de la zona, s’aconseguirà complir sis objectius clars i molt importants, com ara:

-La recuperació ambiental i paisatgística d’una zona totalment degradada.

-Contribuir a millorar la qualitat de vida de la població local, dotant-la d’un   espai social i d’oci de gran interés, eliminant alhora les molèsties que s’hi produïen.

-Dotar al municipi d’un àrea docent i equipament públic com a zona d’esbarjo   junt a una zona humida derivada per l’encontre de dos ramals de la xarxa hídrica del terme municipal, amb un elevat valor  paisatgístic i biològic.

-Contribuir a l’ensenyança pública autoformativa mediambiental amb la plantació d’espècies autòctones i la posterior col·locació de plafons informatius tant d’aquestes com de les espècies animals existents en els valls, per tal que la zona verda es convertisca en una aula de la natura.

-Reconstruir una zona del total de la superficie amb una mostra de la regeneració dunar a xicoteta escala, per mantenir el caràcter docent de la resta de la intervenció.

-Compatibilitzar la superficie total de l’actuació amb la plantació d’arbres amb una xicoteta zona definida en plànols, per a l’estacionament de vehicles en època estival.

Club Nàutic 1

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *