El govern plural d’Oliva compareixerà cada sis mesos per millorar la transparència i la participació

La iniciativa de compareixença pública anomenada “El Govern Respon”, que es va celebrar el divendres 16 al Centre Polivalent d’Oliva, obri la porta a futures edicions semblants per tal de reforçar el compromís del consistori amb una major transparència i participació ciutadana.

Sota el títol “El Govern Respon” l’actual consistori es va reunir amb els assistents en un acte de caràcter obert i públic per explicar la gestió dels 100 primers dies de govern del present mandat corporatiu. Una iniciativa encapçalada per l’actual alcalde David González (Compromís), i els tres primers tinents d’alcalde, Blai Peiró (Projecte Ciutadans Oliva), Alejandro Salort (EU-Acord Ciutadà) i Pepe Salazar (Gent d’Oliva), que contestaren, junts, als dubtes i preguntes dels ciutadans d’Oliva.

“Aquesta iniciativa és un primer pas per augmentar la transparència de l’Ajuntament cada vegada més tot i que sabem que ens queda molt per fer. A pesar d’això també s’han donat avanços: s’ha creat un nou model de transparència a la web municipal, on es publiquen els costos de la corporació municipal i setmanalment els decrets que signa l’alcaldia i els tinents d’alcaldes. Això suposa una informació molt rica quant a la gestió que es fa per part del consistori i del treball del dia a dia. I a més anem avançant en qüestió de lleis de transparència tant l’Estatal com la municipal” va defensar David González.

Amb ell, la resta de representants polítics es van comprometre a asseure’s amb els ciutadans i fer-los partícips de la política local. “Espere que siga la primera edició de moltes i que puga satisfer les vostres ganes de saber què passa al nostre Ajuntament, així com les nostres d’explicar-vos en què estem treballant i per què estem fent-ho així, i respondre, per descomptat, a qualsevol pregunta” va dir Alex Salort (EUPV), segon tinent d’alcalde. “Per a nosaltres era important donar a conéixer la nostra tasca i que la ciutadania participara d’ella. Considerem que hi ha una paraula que la política ha oblidat i que nosaltres volem recuperar i és escoltar. I actes com aquest ens ho permeten” va subratllar Blai Peiró (Projecte Ciutadans Oliva), primer tinent d’alcalde. Així mateix Pepe Salazar (Gent d’Oliva) va voler recordar que “és la primera vegada que un govern a Oliva realitza un exercici tan democràtic com aquest i que reafirma una de les funcions i prioritats d’aquest govern nou que és que els ciutadans participen el màxim possible en els afers locals”.

La gestió de totes les àrees de l’Ajuntament ha suposat avanços i canvis que el consistori va haver d’exposar. Des de l’àmbit cultural, social o econòmic, els ciutadans van exposar una sèrie de preguntes als seus representants que vincularen les necessitats de la ciutat amb les polítiques i iniciatives que està encetant l’actual corporativa municipal.

Especial interés tingueren, això si, problemàtiques urbanístiques o econòmiques que formaren part del debat obertament i participativa. “Hem aconseguit avançar en urbanitzacions que presenten molts problemes a la nostra ciutat com ara Aigua Blanca IV amb la signatura d’un conveni elèctric i hem fet també moltes gestions amb els propietaris per què tinguen de primera mà tota la informació que els correspon. Això com en àrees com la d’hisenda s’ha treballat per fer fronts a distints pagaments en la línia d’austeritat i control de la despesa i s’està treballant amb un pressupost per a l’any 2016 aprovarem a principis d’any”, va concloure David González.

Una primera edició que espera repetir i millorar la seua efectivitat i assistència de cara a la pròxima, amb els ulls posats en la gent i en les seues preocupacions. Una iniciativa que, impulsada pel mateix govern, comença un camí de responsabilitat democràtica, transparència institucional i noves fórmules de participació ciutadana.

Arxivat en: Ajuntament, Transparència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *