La jornada “Mans al Riu”, que va tindre lloc el passat diumenge, va comptar amb la participació de 21 persona que van recollir qualsevol tipus de deixalles, en un recorregut d’un quilòmetre i mig pel cordó dunar de la platja de Les Deveses, i aproximadament la mateixa distància per la vora del riu Molinell.

La regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza, valora molt positivament el treball que es fa des de la Fundació Limne, la qual dedica un gran esforç al manteniment dels rius i a una tasca de conscienciació i educació pel respecte al nostre entorn. “Igualment cal agrair a tot el voluntariat la seua implicació i participació en les tasques de neteja i manteniment, i també el fet d’haver compartit els seus coneixements i inquietuds sobre el nostre entorn natural”.

La Regidoria de Medi Ambient posa en valor la importància del voluntariat en la conservació del territori a nivell Medi Ambiental, per aquest motiu, i conscient de les necessitats del municipi d’Oliva, el departament considera de vital importància fer forta la base del dit voluntariat.

Des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva s’està treballant per consolidar una estructura de voluntariat, especialitzada en tasques de diferents tipus, com ara neteja de les dunes, neteja de plantes invasores, repoblació de plantes autòctones, neteja forestal, neteja de rius …

El regidor Àlex Salort, del Departament de Joventut, se suma a la iniciativa de voluntaris per a la conservació i manteniment del nostre territori; a partir d’ara els dos departaments, Medi Ambient i Joventut, coordinaran les tasques del voluntariat. La regidora Imma Ibiza, destaca que la idea no és novedosa, i que està basada en l’experiència d’altres països europeus, on els voluntaris són un col·lectiu sensibilitzat en el manteniment i millora d’espais naturals.

En aquesta línia de treball, la setmana passada, la regidora Imma Ibiza, va visitar al diputat Josep Bort, del Servei de Medi Ambient de la Diputació de València, per presentar-li dos projectes, l’assessorament i coordinació del voluntariat per a neteja forestal, i un estudi de viabilitat per soltar ramat en les zones més tupides de vegetació, amb la finalitat de mantindre la massa forestal del municipi en condicions òptimes.