A partir del pròxim dilluns, 23 de maig, i fins al 8 de juliol, l’Ajuntament d’Oliva augmenta l’horari de la Biblioteca de L’Envic per a preparar les proves d’accés a la universitat i els exàmens finals. Aquest any, s’afegeix el Casal Jove en horari nocturn durant el període de la prova de selectivitat.

El regidor de Biblioteques, Enric Escrivà, la regidora d’Educació, Yolanda Pastor, i el regidor de Joventut, Alejandro Salort, han fet pública la campanya d’obertura de les sales d’estudi per als estudiants de secundària, batxillerat i universitaris d’Oliva durant els mesos de maig, juny i juliol. Aquest servei, que “funciona amb regularitat des de desembre de 2012”, respon a l’Acord de Govern per al mandat corporatiu 2015-2019, per tal d’atendre les necessitats globals dels estudiants en les èpoques de major demanda.

L’horari especial preparat a la Biblioteca de l’Envic, i l’horari nocturn al Casal Jove, són fruit de l’acord entre l’Ajuntament d’Oliva i el Consell Local de la Joventut, amb la intenció per ambdues parts d’oferir al col·lectiu d’estudiants les condicions necessàries perquè puguen desenvolupar a satisfacció les seues activitats d’estudi i treball.

Des de dilluns, 23 de maig, i fins al 8 de juliol, a l’horari normal de la Biblioteca L’Envic, s’afegeixen per a estudi dilluns, dimecres i divendres de vesprada, i els caps de setmana. L’horari serà el següent:

  • De dilluns a dissabte, de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores.
  • Diumenge, de 9.00 a 14.00 hores.

Cal tindre en compte que el servei bibliotecari es prestarà només de dimarts a divendres, en el seu horari de costum. La resta, el servei serà exclusivament per a estudi.

Així les coses, “la Biblioteca de L’Envic estarà oberta 10 hores al dia, de dilluns a dissabte, i 5 hores en diumenge. Un total de 65 hores setmanals a les qual cal sumar les hores d’obertura al públic de la Biblioteca Tamarit, que continuarà obrint de dilluns a dissabte, 6 dies a la setmana, en el seu horari habitual”.

D’altra banda, del 23 de maig al 9 de juny, el Casal Jove estarà disponible en horari nocturn per a estudiar. La campanya està destinada a reforçar les hores d’estudi per a les proves d’accés a la universitat. En aquest cas, el departament de Joventut enceta una nova etapa per tal de facilitar l’estudi i combatre la massificació de les biblioteques, eixamplant l’horari d’estudi dels usuaris de les biblioteques. El Casal Jove estarà obert de forma extraordinària, de 22.00 a 02.00 hores, excepte dissabte i diumenge. Per a accedir al servei, ha de fer-se prèvia inscripció al Casal Jove (c/ Guillem de Castro), i a les biblioteques Tamarit i L’Envic, durant els seus horaris habituals.

Amb aquesta campanya, els regidors han destacat l’esforç dels diferents departaments implicats per a satisfer les demandes de la població estudiantil olivera, i han manifestat el seu desig de trobar fórmules que permeten mantenir en el futur aquesta col·laboració amb el Consell Local de la Joventut, per tal de reforçar l’oferta d’espais adequats per a la concentració i l’estudi.

horari especial estudi