Les xerrades estan organitzades conjuntament per les Regidories d’Ocupació, a través de l’ADL, i de Joventut.

La regidora d’Ocupació i Empresa, Rosana Miñana, i el regidor de Joventut, Alejandro Salort, han presentat aquest matí en roda de premsa un cicle de jornades formatives sobre formació i ocupació dirigides al col·lectiu de joves de la ciutat.

Aquest cicle l’impartiran els tècnics de l’Agència de Desenvolupament Local i del Casal Jove d’Oliva i en ell s’explicarà amb detall les eixides professionals, laborals i de formació a les quals es poden acollir aquest sector de la població. En concret, s’abordarà el nou Pla Integral de Formació i Ocupació per a joves AVALEM 2016-2020 que ha estat posat en funcionament per part de la Generalitat Valenciana “que té com a finalitat generar noves oportunitats d’ocupació i formació, afavorir l’aportació de talent a les nostres PIME i facilitar el retorn dels joves que varen marxar a l’estranger a la recerca de noves ofertes laborals” assenyalava la regidora, Rosana Miñana. Aquest programa AVALEM està dirigit a joves menors de 30 anys en situació de desocupació que estiguen registrats al SERVEF i dins del sistema de Garantia Juvenil.

El cicle de jornades tindrà lloc al llarg del mes de juny a les instal·lacions del Casal Jove d’Oliva (carrer de Guillem de Castro, 10): dia 1 de juny dirigit a joves amb estudis d’ESO; dia 3 de juny joves amb cicles formatius, batxillerat o estudis universitaris; i dia 6 de juny joves amb estudis primaris. Les tres jornades donaran inici a partir de les 19.00 hores.

Aquestes jornades es desenvolupen a partir de la sensibilització per part d’ambdues regidories de la dificultat afegida que troben els joves a l’hora d’adherir-se al món laboral. “Els joves estan immersos en un cercle viciós que dificulta l’accés al treball per no tindre experiència laboral, cosa que no s’adquirix si no accedeixen al treball” comenta el regidor de Joventut, Àlex Salort.

Les jornades també serviran per tal d’informar aquest col·lectiu al voltant del Programa de Garantia Juvenil i els beneficis que suposa per al jove desocupat estar inscrit dintre d’aquest fitxer. “Es tracta d’un programa molt poc conegut que és necessari donar a conèixer entre els nostres joves” assenyalava la regidora d’Ocupació i Empresa, Rosana Miñana. A Oliva, dels 550 joves inscrits al SERVEF amb diferents estudis finalitzats, tan sols set estan registrats dins de la Garantia Juvenil.