El Grup Compromís per Oliva, ha presentat hui, dijous 17 de maig, un a moció relativa a l’alliberament de l’AP-7, de cara a la fi de l’última prorroga de la concessió, que acaba el 31 de desembre de 2019.

La Moció fa un repàs de l’històric de l’autopista, les diferents concessions i renovacions, així com els diferents tractaments d’infraestructures viaries dins l’Estat Espanyol, assenyalant que els ciutadans d’Oliva i del sud de la comarca estan doblement castigats per no disposar ni d’autovia ni de circumval·lació, i recorda el pas de la carretera N-332 pels municipis d’Oliva, l’Alqueria de la Comtessa, Palmera i Bellreguard, els problemes dels quals han generat infinitat de peticions dels ajuntaments i altres institucions perquè l’autopista siga gratuïta i assumisca el tràfic de llarg recorregut que ara circula per la N-332.

En les propostes d’acord, s’inclou també l’alliberament del tram de la Safor, per l’elevada intensitat de transit i l’alta sinistralitat que pateix la N-332, i la utilització gratuïta dels enllaços Oliva-Ondara i Oliva-Xeresa en els dos sentits, fins que estiga operativa la Variant Sud de la Safor.

Amb la moció es dona suport a la reivindicació de la Confederació d’Associacions Veïnals de la Comunitat Valenciana (CAVE-COVA) i la Confederació Estatal de Asociaciones Vecinales (CEAV), que demanen al Govern de l’Estat la vertadera finalització de la concessió en la data prevista, sense cap tipus de pròrroga.

Adjuntem Moció i cartell de la concentració convocada per CAVE-COAVA i CEAV, el pròxim dimecres 23 de maig, a la Delegació de Govern de València (c/ Colón, 60)

Moció Compromís AP-7 (Oliva)