Aquest problema ciutadà s’arrossega des de 2011, però ha estat esta legislatura quan s’ha treballat per buscar una solució per al veïnat

L’Ajuntament d’Oliva, encapaçalat per David Gonzàlez, ha buscat la solució més apropiada per solventar aquest problema de seguretat ciutadana. Aquesta setmana s’ha donat formalment inici a les obres de reparació i millora de la seguretat de l’entorn de l’edifici situat entre el C/ de Salvador Mestre Parra i la Ctra. de Gabriel Ciscar. Concretament les obres començaran el 19 de novembre i s’ha procedit al replanteig de l’obra per tal de solucionar els problemes de seguretat.

Obres paralitzades des de 2011

Les obres de dit edifici van quedar paralitzades en l’any 2011, moment en el que la mercantil promotora es declarà en concurs de creditors. Des d’aleshores, les voreres de l’entorn van quedar intransitables i suposaven un problema de seguretat per als veïns i veïnes de la zona.

Els treballs consistiran en la retirada dels pals de fusta que substenten el cablejat de subministrament elèctric i telefònic, la reparació de la infraestructura de distribució d’aigua potable, la reparació del rastell i entaulellat de les voreres afectades, i la millora del tancat de seguretat de la planta baixa.

Les obres començaran el proper 19 de novembre i la previsió del termini d’execucio és de 6 setmanes. L’Ajuntament d’Oliva assumirà de forma subsidiària el cost d’aquest obra, 22.756,47 euros (IVA inclòs), per repercutir-los després en el valor de l’edifici, ja que la mercantil propietària de l’immoble no ha atés els diversos requeriments fets per a atendre les seues obligacions.

Aquesta mesura no és la única actuació que s’ha dut a terme des del govern de Compromís, fa dos anys l’ajuntament va requerir als administradors concursals de la mercantil promotora de les obres que retiraren dues grues de grans dimensions que susposaven situacions potencials de perill per als edificis del voltant. Dites grues van ser retirades en juny de 2017 i en març de 2018 respectivament.

Per tal de garantir la seguretat, tant de les persones com del trànsit rodat, la Policia Local i els serveis tècnics municipals han establert les mesures preventives oportunes.

L’alcalde d’Oliva, David González, ha destacat la determinació del govern local per tal d’anar millorant la seguretat de multitud de punts negres de la ciutat. A més ha assegurat que des del govern seguiran treballant per la millora d’Oliva i la seguretat dels veïns i veïnes.