L’Ajuntament d’Oliva, a través del Departament d’Obres i Serveis, està procedint a la millora de les connexions del clavegueram entre els carrers de l’Anguila, de Sant Jaume i de la Mabra i la Via Ronda del nucli urbà marítim. Unes actuacions semblants a les que ja s’han dut a terme en la connexió amb el carrer del Cavallet de Mar, recentment.

L’objectiu de les actuacions que es duran a terme és pal·liar els diferents problemes d’aigües residuals i pluvials al voltant de la Via Ronda i complir amb la legislació vigent que correspón. El pressupost de les actuacions és de 24.000 € i està integrament finançat per la Diputació de València, a través dels Plans Provincials d’Obres i Serveis.

L’alcalde d’Oliva, David González i regidor d’Obres i Serveis afirmava que: “El conjunt d’estes actuacions suposen una millora significativa en la zona, donant solució a problemes estructurals des de fa molts anys. No obstant això, encara hi ha previstes més actuacions en el sistema general de clavegueram i recollida d’aigües pluvials que l’ajuntament anirà executant en funció dels recursos disponibles”

Les obres prèvies que s’han dut a terme són:

La segona fase de les obres de millora del sòl i reforç del ferm en el col·lector de la Via de Ronda, amb una inversió de 143.101 euros, a càrrec de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. A través d’estes obres es va aprofitar per eliminar la connexió al col·lector de residuals dels embornals del principi del carrer, i connectar-los al sistema de recollida d’aigües pluvials, tal com estableix la legislació vigent.

També obres complementàries a les produides a la II Fase de la Via Ronda, que consistien en la reparació de l’antic col·lector d’aigües residuals i reforma dels pous de registre, amb una inversió de 55.739 euros, finançats per l’Ajuntament d’Oliva.

Instal·lació d’una arqueta de formigó armat en el carrer del Cavallet de Mar, millora de les canalitzacions de residuals i els seus pendents i reordenació de les connexions amb el col·lector principal de la Via de Ronda per tal d’evitar embussos, amb una inversió de 9.936 euros, a càrrec de la Diputació de València.
Neteja dels col·lectors d’aigües residuals dels carrers del Cavallet de Mar i de la Comarca de la Marina (des de l’estació de bombeig), eliminant sediments solidificats i arenes, que ha permés restablir l’amplitud de la secció dels col·lectors, amb un cost de 2.200 euros, a càrrec de l’Ajuntament d’Oliva.

Treballs de re asfaltatdel carrer, en el tram que va des de la Via de Ronda fins al carrer de la Comarca de la Marina, amb una superfície de 600 m², amb un cost de 10.500 euros finançats per l’Ajuntament d’Oliva.