David González, actual alcalde d’Oliva, serà el candidat a l’alcaldia en les eleccions municipals del 26 de maig, després de rebre el suport de l’assamblea de Compromís per Oliva, per unanimitat.

Al llarg d’esta legislatura, González ha treballat des de l’alcaldia, juntament amb altres regidores i regidors que han anat conformant l’equip de govern, per tal de donar solució, o avançar el màxim possible, a molts dels problemes estructurals que pateix Oliva des de fa anys, i millorar la gestió municipal en totes les àrees.

En este sentit, gràcies a una gestió responsable i rigorosa s’ha aconseguit liquidar el deute de l’Ajuntament en la seua totalitat i acumular més de 5 milions d’euros per a inversions i despeses generals de la ciutat. S’ha reduït en dos ocasions el tipus impositiu de l’IBI Urbà i s’han aprovat noves bonificacions fiscals. S’han finalitzat les obres del Sector Aigua Blanca 4, dels sectors Bomba, Canyaes 7 i 8, alhora que s’ha avançat en la regularització d’altres sectors com Canyaes 1. S’han dut a terme inversions importants i continuades per millorar els centres escolars; en la xarxa de recollida d’aigües pluvials i residuals; en l’enllumenat públic d’algunes zones com l’entrada des de la carretera de Gandia, la carretera de la mar o el polígon industrial Brosquill; s’han realitzat inversions de millora i renovació urbana en barris com St. Francesc, en Comte d’Oliva, i el Raval-Pinet, a l’entorn del Barranc; s’han aprofitat subvencions per a la millora d’espais verds com l’Hort de la Bosca, el Vall de les Fonts, la zona verda junt al Port, el parc dels carrer Muntanya, entre d’altres. I moltes més accions de govern.

Un altre aspecte molt important en el que David González ha centrat els seus esforços ha estat l’agenda supramunicipal, principalment amb la Generalitat Valenciana i l’Estat, aconseguint avanços molt significatius pel que fa a la Connexió Sud d’Oliva, amb l’aprovació del projecte constructiu i tota la tramitacó prèvia; la rectificació de la línia marítim terrestre del Sector 5; la inclusió de la connexió del Tren entre Oliva i Gandia en el Pla Estatal de Rodalies; la nova Depuradora d’Oliva, amb la declaració d’interés general, l’adjudicació de la redacció del Projecte Constructiu i la tramitació del Pla Especial per a l’adquisició dels terrenys; l’obtenció de l’informe favorable del Ministeri de Foment per a l’accés provisional al polígon Industrial Jovades; la reparació de la Via Ronda del casc marítim; la cessió de la parcel·la municipal per a la construcció del Centre Sanitari de St. Francesc; el desbloqueig de les obres del Centro Olivense i del futur edifici de Policia Local; el desbloqueig del projecte de millora de la carretera Natzaret-Oliva, en el tram Oliva-Piles; la inclusió del casc antic d’Oliva en el programa ARRU de la Generalitat i el Ministeri de Foment, dotat amb prop de 4 milions d’euros; l’obtenció de fons europeus FEDER per a l’Enginy i el Palau; la selecció dels rajolars d’Oliva per al concurs internacional d’EUROPAN; entre d’altres.

Al llarg de la legislatura, com a màxima autoritat local, també ha hagut de fer front a dos crisis de govern que li han comportat fer-ser càrrec de la gestió directa diverses àrees a les que han anat reununciant diverses regidores i regidors de l’equip de govern.

A pesar de tota la gestió i d’haver treballat de valent, González és conscient que no s’ha pogut fer tot allò que estava previst, que hi ha projectes estan a mitges, i que queda molt per tal d’assolir el nivell de serveis i inversions que la ciutadania espera de l’Ajuntament. És per això que pretén tornar a comptar amb la confiança suficient per continuar treballant en la implementació dels canvis que facen possible millorar substancialment la gestió municipal i, per extensió, Oliva.

Les primeres paraules de David González han estat d’agraïment pel suport unànim de tota l’assemblea de Compromís per Oliva, així com a la resta de regidores i regidors del grup municipal que l’han acompanyat esta legislatura.

En segon lloc, pel que fa al futur, ha manifestat que a Oliva necessitem un govern integrador per superar, junts, els reptes que tenim per davant. No serà en la discòrdia i la negativitat on podrem construir el futur que desitgem. Per eixe motiu, igual que estem fent al llarg d’esta legislatura, si en maig som la llista més votada, tornarem a convidar el màxim nombre possible de forces polítiques a sumar-se en la tasca de treballar per la nostra ciutat. Si no ho som, però podem sumar esforços amb altres grups, prestarem tota la nostra col·laboració per formar un equip saludable i efectiu.

Al llarg de les pròximes setmanes, Compromís per Oliva donarà a conéixer tant la candidatura sencera de persones com el programa electoral amb que concorrerà a les eleccions municipals del 26 de maig.

Bagatge professional i polític

David González és licenciat en Sociologia per la Universitat d’Alacant. Ha desenvolupat la seua carrera professional principalment l’àmbit de la investigació de mercats. Ha sigut alcalde des de juliol de 2012 fins desembre de 2013 i des de juny de 2015 fins l’acltualitat. Abans, des de 2004, com a regidor, ha gestionat diverses àrees com Comerç, Mercats i Consum, Cultura, ADL i Recursos Humans. A nivell de partit, actualment és el President de l’Assemblea d’alcaldies i regidories del BLOC.