La Poefesta presenta un cartell de pel·lícula en el seu quinzé aniversari

El regidor de Cultura i Música, Enric Escrivà, i la poeta Àngels Gregori, han presentat aquest matí el XV Festival de Poesia d’Oliva, que se celebra els dies 4 i 5 d’abril, amb la participació estel·lar dels actors Héctor Alterio i Mercè Sampietro. “La Poefesta ens ha ensenyat que els miracles, si creus en ells, són possibles, i perquè vosaltres hi heu cregut des del primer moment, hem volgut preparar-vos una edició de pel·lícula”.

Durant els 15 anys de vida de la Poefesta, el festival s’ha convertit en un referent de prestigi internacional per on han passat, al llarg dels anys, els poetes i artistes més importants del nostre temps. A més de ser guardonada amb el Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2019, s’ha aconseguit que el festival esdevinga un dels valors patrimonials de més alta volada a la ciutat, convertint Oliva en sinònim de poesia.

La directora del festival, Àngels Gregori, ha expressat el seu agraïment a Enric Escrivà per la tasca realitzada durant aquests darrers anys i ha destacat que “no vaig haver de convéncer Enric perquè apostara per la Poefesta, com va ocórrer amb altres regidors; Enric ja creia en el potencial del certamen”. A més a més, Gregori i Escrivà han coincidit que “la cultura no és un luxe, sinó un dret de tota la ciutadania.”

L’acte central de la Poefesta tindrà lloc el divendres 5 d’abril, a les 20 h al Teatre Olímpia. Escrivà i Gregori han destacat la presència de poetes de reconegut prestigi com Gerard Quintana, Manuel Rivas, Berta Piñán, Enric Sòria, Maria Sevilla o Claudio Pozzani, “un dels poetes més internacionals de la literatura italiana”. A tots ells, cal sumar l’artista Pep Bou, “mestre de les bombolles de sabó reconegut internacionalment”, que inaugurarà el festival. Per clausurar l’acte, l’actor argentí Héctor Alterio interpretarà, junt amb José Luís Merlín, una selecció de poemes de León Felipe en un dels “espectacles més impressionants que mai s’ha vist”. A més a més, com ve sent habitual en les darreres edicions, el festival comptarà amb l’acompanyament visual d’Àlex Pallí.

Però en aquesta edició també hi haurà una primera parada poètica que donarà inici a un certamen de pel·lícula. L’actriu Mercè Sampietro, acompanyada pel músic Eduard Iniesta, ens delectarà amb “un viatge d’alt voltatge poètic” protagonitzant el recital “El perquè de les paraules”, el dijous 4 d’abril, a les 20 h al Conservatori Professional de Música Josep Climent.

“L’èxit de la Poefesta naix de la població. Entre tots i amb tots els actius del poble, hem anat fent créixer Oliva fins a convertir-la en una capital cultural i literària”. Com remarquen Escrivà i Gregori, “la cultura no és un luxe, és un dret”. Per això, “seguirem treballant de valent perquè continue sent el certamen literari més exitós i amb més repercussió de les nostres comarques”.

Podeu consultar la programació en www.poefesta.com

Arxivat en: Ajuntament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *