El sr. Mengual que ara tant s’indigna perquè el grup parlamentari socialista haja fet possible la investidura de Rajoy a Madrid, és el mateix que es va reunir secretament amb el Partit Popular, 18 hores abans de la sessió d’elecció d’alcalde, per a donar‐li l’alcaldia d’Oliva a Chelo Escrivá

En la disjuntiva PP o Compromís, Carlos Mengual i el seu grup van optar pel Partit Popular. La gravació del plenari de data 27 d’octubre posa en evidència esta enorme incoherència política

La indignació dels votants socialistes, i d’esquerres en general, pel que va ocórrer al Parlament espanyol el passat 29 d’octubre és completament comprensible. Però no ho és tant en el cas de Carlos Mengual, secretari general de l’agrupació socialista d’Oliva i portaveu del seu grup municipal. I no ho és, perquè Carlos Mengual i el seu grup van actuar molt pitjor a Oliva en juny de 2015.

Al plenari del passat 27 d’octubre, Carlos Mengual va reconéixer públicament que ell i el seu grup van tindre constància del perill que l’alcaldia d’Oliva caiguera en mans de la polèmica Chelo Escrivá, i no van fer res per evitar‐ho. Van preferir donar‐li l’alcaldia d’Oliva al PP abans que a Compromís.

No només no van fer res per evitar que l’alcaldia d’Oliva caiguera en mans del PP, de la polèmica Chelo Escrivá, el 13 de juny de 2015. Sinó que 18 hores abans de la sessió d’elecció d’alcalde el grup socialista municipal va accedir a reunir‐se secretament amb el Partit Popular i Partit Gent d’Oliva en el xalet d’un regidor popular. Reunió que tenia una única i exclusiva finalitat: desbaratar els esforços de David González per reunir la majoria suficient per ser elegit alcalde (esforços treballats durant setmanes en base a programes de govern, i fets públics en tot moment), i donar‐li l’alcaldia a Chelo Escrivá a qui ells, juntament amb Bloc‐Compromís, havien fet una moció de censura en juny de 2012.

Si Carlos Mengual s’atreveix a declarar persones non grates als membres del seu partit que han fet possible la investidura de Rajoy a Madrid, per coherència s’hauria d’autodeclarar en els mateixos termes per haver estat còmplice, ell i el seu grup, en una confabulació destinada a donar‐li l’alcaldia d’Oliva al PP, arrebatant‐ li‐la a Compromís en l’últim minut. I no a una dirigent popular qualsevol, sinó a una tan polèmica que el seu propi partit la va haver de fer dimitir, després de l’últim escàndol (l’enèsim) que va protagonitzar amb les seues deplorables declaracions sobre Ciro Palmer de Ciutadans de Gandia.

Aclariment important referent al sistema d’elecció d’alcalde

Cal recordar que, a diferència del que ocorre amb la investidura del president de l’estat, per a l’elecció d’un alcalde només se celebra una votació. En el cas que cap candidat obtinga majoria absoluta en la mateixa, és proclamat alcalde o alcaldessa el regidor/a que encapçale la llista amb major nombre de vots.

És a dir, que en el cas d’Oliva, si David González no haguera aconseguit, com a mínim, el vot d’11 dels 21 regidors que composen la Corporació municipal de la ciutat… Chelo Escrivá haguera quedat automàticament proclamada alcaldessa. Cosa que va estar a punt d’ocórrer, i Carlos Mengual i el seu grup ho van saber 18 hores abans del Ple. I no van fer res per evitar‐ho.