Amb una barreja d’experiència i renovació, i aprovada per unanimitat, l’Assemblea del BLOC d’Oliva ha donat el seu vist-i-plau a la candidatura a l’alcaldia d’Oliva per a les Eleccions Municipals del 22 de maig de 2011, que liderarà David González, actual portaveu del grup municipal a l’Ajuntament d’Oliva. Podeu llegir el contingut de la candidatura a continuació:

Esta ha quedat com segueix:

1- David González.
34 anys, casat amb 2 fills. Licenciat en Sociologia. Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Oliva i regidor de Comerç, Mercats i Consum.
2- Rosanna Torres.
50 anys, casada amb 2 fills. Administrativa. Actual Regidora de Festes, Biblioteques i Museus.
3- Vicent Roig.
61 anys. Casat amb 2 filles. Licenciat en Història i Bibliotecari.
4- Vicent Canet.
35 anys. Professor d’Educació Secindària. Associacions de Veïns del Raval. Director de la revista Cabdells.
5- Imma Ibiza.
48 anys, 1 fill. Exfotogràfa professional i actualment administrativa.
6- Ferran Escrivà.
32 anys, casat. Musicòleg i Director de l’Escola de Música d’Oliva.
7- Helena Malonda.
27 anys. Licenciada en Dret i Ciències Polítiques i de l’Administració. Professora. Secretària del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana.
8- Jose Manuel Cobo (independent).
34 anys. Oficial de construcció.
9- Imma Seguí.
54 anys, casada. Regidora de l’Ajuntament d’Oliva des de 1989 fins 2007.
10- Luis Gregori.
33 anys, casat amb 2 fills. Comercial de serveis a l’hosteleria.
11- Yolanda Navarro (independent).
33 anys, casada amb 1 fill. Comerciant.
12- Pau Pérez.
33 anys, casat amb 2 fills. Licenciat en Sociologia i professor associat d’universitat. Actual regidor de Turisme i Platges.
13- Manolo Arnal.
56 anys, Casat amb 2 fills. Professor de Secundària. President de l’Associació Local d’Entitats Esportives d’Oliva (ALEEO). Regidor des de 1991 fins 2003.
14- Jaume Cots (independent).
24 anys. Enginyer Forestal.
15- Lluïsa Parra.
54 anys, casada amb 1 fill. Professora i Directora d’Educació Secundària. Regidora en la Corporació 1987-1991.
16- Julio Llorca.
34 anys, casat amb 1 fill. Arqueòleg. Actual Secretari del BLOC a l’Ajuntament d’Oliva.
17- Rosa Malonda.
30 anys, casada amb 1 filla. Professora de primària. Secretària del BLOC JOVE d’Oliva.
18- Rosa Moncho.
56 anys. Metgessa i empresària turística.
19- Pepa Savall.
54 anys, mare d’1 fill. Professora de Secundària.
20- Vicent Estruch.
46 anys, casat amb 1 fill. Professor de Secundària.
21- Pepa Chesa.
57 anys, Professora de Secundària. Actual Secretària de Relacions Institucionals del BLOC. Ex cap de llista del BLOC i regidora des de 1991 fins 2004.
Suplents: Paco Devesa, Pura Castaño i Vicent Malonda.

Dels 21 candidats, hi ha 6 noves incorporacions respecte a la candidatura de 2007, la qual ja va suposar una renovació considerable en relació a candidatures anteriors. Les novetats són: Vicent Canet (4), Imma Ibiza (5), Jose Manuel Cobo (8), Yolanda Navarro (11), Jaume Cots (14) i Pepa Savall (19). D’estes 6, 3 són independents, tal com s’indica en la llista.

Dels 21 candidats/es, 10 són dones i 11 són homes.

Entre els primers llocs destaca especialment el número 3, Vicent Roig, President de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva fins ahir mateix, que va presentar la seua dimissió. Vicent té 61 anys nascut a Oliva, està casat amb dues filles. És Professor de Secundària. Professor fundador de Formació Professional d’Oliva, avui I.E.S. Gabriel Ciscar, on actualment desenvolupa la tasca de Bibliotecari del Centre. Té molt sensibilitat per les tradicions i el seu poble. Ha estat membre de les juntes festeres de les diferents parròquies d’Oliva, col·laborant a les publicacions que aquestes entitats publiquen amb motiu de les diferents festivitats locals. És membre actiu de diferents associacions:

– festives: membre de la Filada Mora Marràqueix, on va ser el capità del bàndol moro de l’any 1992
– Religioses: confrare de la Germandat Nostra Senyora dels Dolors, la qual presideix des de l’any 1991
– Culturals: membre fundador de l’Associació Cultural Centelles i Riusech, on ocupa el càrrec de tresorer
– Solidàries: membre fundador de l’associació d’ajuda a familiars dels malalts mentals, ASAEM, d’àmbit comarcal

També destaca la incorporació de Vicent Canet en el lloc número 4. Vicent Canet és un treballador incansable pel seu poble des de diferents àmbits, especialment des del món associatiu veïnal, com a membre fundador i coordinador de les associacions de veïns del Raval. I també des de l’àmbit cultural com a director de la revista d’investigació Cabdells, de l’Associació Cultural Centelles i Riusech.

Destaca també la presència en la candidatura de tots els regidors del BLOC en l’Ajuntament d’Oliva des de 1983 (a execpció del desaparegut Vicent Mestre), en obtindre Paco Devesa la primera acta de regidor. Esta és una mostra del nivell de cohesió del partit, en un moment especialment important per al futur de les persones d’Oliva, que necessita de polítics dedicats íntegrament a donar solucions als problemes dels ciutadans d’Oliva. Les primeres paraules de David González com a cap de llista han estat d’agraïment a tots els afiliats pel seu recolzament unànim i sense fisures, i a totes les persones que integren la candidatura, per la seua decisió valenta i compromesa amb la seua ciutat, Oliva.

D’altra banda, González també ha destacat que es tracta d’un grup de persones que representen tots els àmbits i sectors d’Oliva. Persones profundament compromeses per resoldre les necessitats de les persones d’Oliva. Persones treballadores, amb capacitat de gestió, amb capacitat de diàleg, que generen confiança, pròximes a la gent i amb visió de futur.

Amb esta candidatura, junt a un programa que prompte es donarà a conéixer, el BLOC d’Oliva aspira a obtindre el recolzament suficient per millorar i enfortir Oliva des de l’Alcaldia.