El BLOC-Compromís d’Oliva lamenta que l’Alcaldessa renuncie a l’oficina administrativa del Parc Natural de la Marjal i li demana que rectifique

Des de mitjans de la dècada dels 90 del segle XX, l’Oficina Administrativa del Parc Natural Marjal Pego-Oliva ha estat situada a Oliva, al Centre Social Sant Francesc de la Carretera de Pego. Això va ser possible gràcies a un acord entre la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient i l’Ajuntament d’Oliva, quan era Alcalde Enrique Orquín (PP).

L’acord suposava per a l’Ajuntament d’Oliva la cessió a la Conselleria d’un despatx de dimensions reduïdes; a canvi, des de l’oficina de gestió administrativa, s’oferien als ciutadans tot tipus d’assessorament i serveis relacionats amb el Parc Natural com la localització i adquisició de terrenys, transmissions, la tramitació de les subvencions per “no cultiu”, informes de la direcció del Parc per a permisos d’obres en l’entorn de la Marjal, així com la tramitació de diverses autoritzacions.

Esta setmana, Oliva ha perdut este servei com a conseqüència directa de l’exigència de l’Alcaldessa d’Oliva a la Conselleria, ja que ha reclamat urgentment el despatx cedit, sense oferir cap alternativa.

Ara, l’oficina administrativa es traslladarà a Pego permanentment, ja que el seu Ajuntament sí que manté la cessió de dependències per a les oficines del Parc Natural.

El portaveu del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Oliva,David González, ha lamentat la decisió de la sra. Escrivá com a Alcaldessa d’Oliva i les seues gestions per tal d’exigir a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient la retirada de l’oficina d’Oliva, sense oferir cap alternativa. Per a González, es tracta d’una mala gestió que ha tingut com a conseqüència immediata la pèrdua del servei que venia oferint-se als ciutadans d’Oliva, que tenen propietats en l’àrea del Parc Natural i el seu entorn, així com als col·lectius i associacions amb activitat a la Marjal.
Ara no els queda altre remei que haver de traslladar-se a Pego per realitzar qualsevol gestió. Oliva no està per a perdre serveis d’altres administracions, sinó al contrari, per recuperar-ne més i augmentar la seua centralitat com a ciutat.

Per això, David González ha demanat a l’Alcaldessa que rectifique, que tire enrere en la seua decisió. I que, en qualsevol cas, si és impossible, mantenir la ubicació de l’oficina al Centre Social Sant Francesc, oferisca alternatives a la Conselleria per tal que Oliva no perda este servei.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Comentaris

  1. Retroenllaç: Possible falsetat documental a l’Ajuntament d’Oliva – Compromís per Oliva

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *