Valoració dels 100 primers dies de govern del PP de Chelo Escrivà

No podem començar este primer balanç sense fer memòria de les abundants promeses electorals del PP de Chelo Escrivá, signades davant d’un notari de Gandia. Promeses com la contractació en 48 hores de persones sense treball “para la creación de una brigada de atención urgente a los ciudadanos”, la baixada general d’impostos, o convertir Oliva en un gran plató de televisió. De moment, cap de les insensates propostes s’ha dut a terme, ni hi ha cap indici que vagen a mamprendre’s en el futur.

D’esta manera, lluny d’avançar en el compliment de les seues promeses, l’acció de govern dirigida per Chelo Escrivá va començar privant als grups polítics d’un dret fonamental com l’accés al registre de l’Ajuntament, suprimint el Tio de la Porra per després tirar enrere, posant en perill el prestigi de la Festa de Moros i Cristians amb la polèmica del cadafal, menyspreant als grups minoritaris de l’oposició, utilitzant els contenidors de fem per fer-se propoganda sense solucionar el problema de neteja, iniciant una autèntica “caçera de bruixes” injustificada amb el personal funcionari, incomplint la seua paraula amb els propietaris d’Aigua Blanca 4, enfrontant-se a l’AMPA del col•legi La Carrasca, o faltant a la veritat en quant a les xifres de la tresoreria municipal, només per posar alguns exemples destacats. Com a excepció a totes estes accions, destaquem l’inici de classes d’anglés del’Escola Oficial d’Idiomes a Oliva, que valorem molt positivament.

Per altra banda, la suposada i venuda influència de Chelo Escrivá amb el PP de València, que havia de dur tants diners a Oliva també ha quedat molt qüestionada. Encara que les comparatives són odioses, per Gandia han desfilat un bon nombre dels més alts representants del govern de la Generalitat i de la Diputació que han aportat compromisos importants per a la ciutat veïna. En canvi, a Oliva només hem tingut la visita de rapafuig del Conseller d’Educació i Chelo Escrivà s’ha hagut de desplaçar a Benicàssim, junt a 1500 afiliats més del PP per fer-se una foto amb Alberto Fabra.

La presa de decisions i la gestió del govern del PP al llarg d’estos primers 100 dies de govern s’ha realitzat segons els impulsos de l’alcaldessa i en general, ha estat poc transparent, sense una direcció ni plantejaments de futur clars, molt poc dialogant, i sense buscar cap consens. Especialment ens preocupa l’actitud i el tarannà de la sra. Chelo Escrivá com a Alcaldessa, ja que les seues energies haurien de centrar-se en la millora de la gestió i per contra es centralitzen, en excés, en generar polèmiques i enfrontaments gratuïts, que no porten enlloc; no només amb la resta de forces polítiques, sinó amb periodistes, funcionaris, associacions o ciutadanes i ciutadans en general.

En definitiva, els primers 100 dies de govern del PP han estat un període gris per a Oliva, de promeses incomplides, fluix en la gestió i on han hagut més desencerts que una altra cosa.

El BLOC-Compromís, des de l’oposició, ha volgut donar al nou govern un marge de confiança llevat d’aquelles qüestions que han exigit de nosaltres una resposta contundent en favor la justícia i el respecte als drets dels ciutadans i ciutadanes d’Oliva. Per resposabilitat, vam ajudar al nou govern acabant de gestionar alguns esdeveniments com ara la Fira de Fires i la Fira del Motor. I en tot moment hem estat, estem i estarem disposats a arribar a consensos útils i necessaris per tal de fer avançar la nostra ciutat, Oliva.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *