L’informe de la Intervenció Muncipal de 22 de novembre de 2011, sol•licitat pel BLOC-Compromís en la sessió ordinària del Ple d’octubre revela que la Generalitat Valenciana no paga la compensació econòmica per municipi turístic des de 2007. És més, a data de hui l’Ajuntament ni tan sols coneix la quantitat que ingressarà per l’any 2010 i 2011.

Este tipus de conveni se signa entre els municipis declarats pel Consell com turístics i l’Agència Valenciana del Turisme, i la seua finalitat és compensar l’esforç financer addicional realitzat pels ajuntaments dels municipis turístics a les partides que tinguen increments que no puguen ser costejats per mitjà de tributs i sempre que l’increment en dites partides haja estat generat pel caràcter turístic del municipi.
A més del deute que la Generalitat arrossega amb l’Ajuntament des de 2007, la quantitat ha anat patint reduccions més que considerables fins el punt de ser insignificants per a una municipi del tamany del d’Oliva.
2007: 134.754,77 €; 2008: 50.233,60 €; 2009: 24.276,73 €; 2010: ?; 2011: ?
Esta qüestió va ser tractada pel BLOC-Compromís en la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament celebrada anit, ja que en el torn de Precs i Qüestions el portaveu David González va demanar a l’acaldessa que fera les gestions oportunes per sol•licitar a la Conselleria no només les quantitats que es deuen d’anys anteriors, sinó també que reivindicara l’augment de la quantitat percebuda, per ser ridícula.
Amb uns ingressos raonables que realment anaren a compensar l’esforç que realitza l’Ajuntament d’Oliva en els seus pressupostos en matèria turística, augmentarien els recursos i així la capacitat per potenciar el sector turístic d’Oliva.