Rubén Pérez i Vilches. Secretari Local del BLOC JOVE Oliva

El darrer 29 de maig, vam assistir a Oliva a una de les manifestacions comarcals contra les retallades del Consell en l’educació pública més multitudinàries que es recorden a nivell local. Les retallades i les ‘mesures d’austeritat’ que l’educació està patint en aquestos mesos han sigut una de les suposades conseqüències -o excuses- als problemes de crisi econòmica que estem patint molts valencians. D’aquest tipus de mesures es desprén que tant l’educació com la sanitat no són, ni molt menys, una de les principals apostes per traure endavant la situació econòmica.

Retallades en material escolar, falta de pagament de les beques del menjador, augment dels alumnes matriculats, falta de cobriment de baixes de professorat, augment d’hores lectives als docents, saturació d’aules, infrastructures inacabades i deficitaries, limitacións en programes de fracàs escolar i reforç, manca de tutories etc. són alguns dels principals problemes que molts centres escolars d’Infantil, Secundària i FP del País Valencià estan patint per culpa de la incompetència d’alguns polítics. Persones, com no, d’un govern, el del Partit Popular, que considera més important un altre tipus de polítiques, com ara les dels grans esdeveniments. Unes polítiques que, a més de no ser rendibles, destrueixen el potencial humà i no són ni representen una aposta de futur en la nostra societat valenciana.

L’educació pública és, juntament amb la sanitat, un dels valors i principis universals bàsics que tota la gent tenim dret a gaudir. Per tant, no ens creiem les mentides dels ‘ajustos’ que ens vol imposar el Partit Popular en les seues ‘mesures anticrisi’. Els agrade o no, els ‘ajustos’ són retalladles que l’escola pateix, i només cal anar als centres escolars per tal de conèixer de primera mà tota aquesta realitat.

Per tant, cal dir prou a la retirada de fons públics a l´educació. Hem de fer, entre totes i tots, una aposta directa per defensar els drets de l’educació, eixint al carrer, manifestant-nos i lluitant sense descans contra totes i cadascuna de les injustícies amb les que el govern vol sotmetre el sector públic. Cal animar i fer participar tots els i les jóvens, pares, mares i tota la ciutadania en general, per denunciar publicament totes aquestes injúries, ja que sense una educació pública i de qualitat, no formarem ni tindrem les persones responsables de poder representar i viure la nostra societat en el futur.