“Un nou govern, per donar estabilitat a Oliva”, article d’opinió de Rubén Pérez, secretari local del BJ Oliva

Un any és aproximadament el temps que ha estat el Partit Popular al capdavant de la l’Ajuntament d’Oliva, temps més que suficient per adonar-nos del desgovern i el descrèdit que aquesta corporació han estat exercint dia a dia a la principal institució olivera, amb polítiques caracteritzades pels conflictes entre l’alcaldessa i una gran majoria dels ciutadans del poble.

Chelo Escrivà, la persona que ha estat fins ara al capdavant del consistori, s’ha convertit en l’alcaldessa del “bé o del mal”. És a dir: “estàs amb mi o estàs en contra meua, si eres enemic meu no podràs fer-te arrere”. Aquesta gestió i aquest comportament han suposat, des del primer moment, una carència en el diàleg i una falta de consens entre la majoria de forces polítiques, fins al punt de fer la situació insostenible.

El “plan de choque anticrisis” del Partit Popular ha esdevingut el decàleg més famós de la història d’unes eleccions a Oliva. Tothom va poder llegir-lo en un cartell que penjava per tot arreu, en el qual es detallaven una sèrie de propostes signades per un notari. La finalitat d’aquesta llista de mesures era traure´ns dels grans problemes que té la ciutadania: l’atur i la crisi econòmica a nivell local. Promeses i més promeses que no s’han acomplit i, a més, han estat oblidades en favor d’una política que incrementa l’esforç econòmic ciutadà: augment dels impostos del preu del fem, de les escoletes infantils, de l’IBI rústic, etc. Almenys haurien pogut dur a terme la seua última esmena: “Si no lo cumplimos nos vamos”. Sincerament, el poble no es mereix que el manipulen ni l’enganyen d’aquesta manera.

Altres exemples d’aquesta gestió nefasta, característica del govern popular, han estat: la famosa falsificació de la signatura de l’alcaldessa en el cas de l’oficina de la marjal, l’estrambòtic cas de l’abandó de quatre secretaris municipals, la dimissió del portaveu del PP Joan Pi, la polèmica sobre el pregoner dels Moros i Cristians o els insults i l’enfrontament de l’alcaldessa amb una part de la ciutadania en les xarxes socials. En definitiva, tot açò és una mostra de la poca capacitat i la manca de voluntat per arribar a algun tipus de consens amb la resta de grups polítics, i ha esdevingut el detonant d’un inevitable canvi en el govern del poble mitjançant una moció de censura.

Es tracta d’una moció totalment legal i no autoritària (com algunes persones l’han qualificada). És la primera vegada que ens trobem amb un fet com aquest en l’Ajuntament d’Oliva, i això s’ha produït gràcies a l’acord entre el PSOE i el BLOC-Compromís. Esperem que d’ací sorgirà un govern d’estabilitat on, de segur, es tindran en compte totes les opinions i crítiques de la gent, cosa que amb el govern Popular no ha estat possible.

Des del BLOC JOVE d’Oliva valorem molt positivament aquest consens entre els dos grups polítics que representen al 50 % de la població. Estem segurs que aquest nou govern retornarà el poble a una normalitat democràtica, on les institucions estiguen presents al carrer i es valore l’opinió pública. L’objectiu principal de qualsevol govern ha de ser escoltar i trobar solucions pels problemes de la ciutadania.

Rubén Pérez Vilches. Secretari local del BLOC JOVE d’Oliva.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *