BLOC-Compromís i PSPV-PSOE presenten la Moció de Censura

Les regidores i els regidors del Grup Socialista Municipal d’Oliva: Salvador Fuster Mestre, Francisca López Fernández, José Vicente Santacatalina Sanchis, María Inmaculada Mañó Peris, Rosa María Soria Escrivá i Ana Maria Morell Gómez; i  les regidores i els regidors del Grup BLOC-Compromís: David González Martínez, Rosanna Torres Pérez, Vicent Roig Tomàs, Vicent Canet Llidó i Imma Ibiza Cots,

EXPOSEN

1-                 La moció de censura local és una institució jurídica que té la seua base legal a l’article 22.3 de la Llei 7/85, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases de Règim Local i a l’article 197 de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General. Aquesta institució és un instrument juridificat des de l’any 1985, que possibilita la destitució de l’alcalde, i per tant, del màxim representant del govern local.

2-                 Les eleccions municipals de 22 de maig de 2011 van donar pas a una configuració política plural a l’Ajuntament d’Oliva, amb cinc grups polítics: Grup Partit Popular (28,3% dels vots), Grup Socialista Municipal d’Oliva (27,9% dels vots), Grup BLOC-Compromís (22,1% dels vots), Grup Projecte Oliva (10,0% dels vots) i Grup Gent d’Oliva (7,8% dels vots).

3-                 El dia del Plenari de Constitució de la Corporació actual, va ser triada alcaldessa la Sra. Maria Consuelo Escrivá Herraiz, per ser la candidata del partit polític més votat, per 49 vots de diferència, i cap de llista del Partit Popular. A partir d’eixe moment, com a cap de l’ajuntament ha tingut l’obligació de dirigir la política local.

4-                 Des del primer moment hi ha hagut una manca de talant negociador, de recerca de consensos i de solucions pactades per part de l’alcaldessa i cap de grup del Partit Popular, obstaculitzant així la participació de bona part de les  regidores i regidors de la Corporació, que representen a la majoria del ciutadans d’Oliva.

5-                 Per aquesta manca de capacitat de govern i de conciliació d’interessos plurals per part la Sra. Maria Consuelo Escrivá Herraiz, i la conseqüent paràlisi que això ha provocat a la vida municipal de la nostra ciutat, les regidores i els regidors del Grup Socialista Municipal d’Oliva i del Grup BLOC-Compromís, prenem la decisió d’actuar al respecte i de realitzar la següent moció de censura, per governar l’Ajuntament d’Oliva i donar-li l’estabilitat necessària per poder solucionar els problemes ciutadans.

 

6-                 Esta moció de censura es proposa per la majoria absoluta del número legal dels membres de la Corporació Municipal de l’Ajuntament de l’Oliva, ja que som onze dels vint-i-un regidors els que la signem.

7-                 David González Martínez, candidat a l’alcaldia per aquesta moció de censura, accepta de forma expressa mitjançant aquest escrit la seua candidatura a l’alcaldia de l’Ajuntament d’Oliva.

Per tot açò exposat,

DEMANEN:

1-                 Que es tinga per presentada esta moció de censura en temps i forma, en la que proposem com a candidat a l’alcaldia a en David González Martínez.

Oliva, 2 de juliol de 2012

Arxivat en: General

Comentaris

 1. Ana Soler diu:

  En pareix un desgavell i estas fent molt de mal al nostre partit, estas pensant sols per tu i aixo ens dol, ho pagarem Car. Un crit a que reflexiones David, el partit es algo mes que la teua persona.Gracies

  • oliva diu:

   No constes en cap llistat d’afiliats ni de simpatitzants al BLOC-Compromís, i això que en som moltes persones en conjunt. De tota manera, per a la teua tranquil·litat, has de saber que en el BLOC les decisions importants es prenen per assemblea, mai les pren una persona sola. En el cas de la moció de censura, va obtindre el recolzament unànim de tota l’assemblea local.

  • oliva2 diu:

   Em sembla una decissió molt acertada. El Bloc a fet el que te que fer un partit responsable: mirar per el be del poble d’Oliva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *