Comunicat sobre les últimes notícies d’Aigua Blanca 4.

El BLOC-Compromís de l’Ajuntament d’Oliva valora molt positivament l’Auto i la Sentència del Jutjat Mercantil nº 2 de València, que deixa sense efecte la mesura cautelar de retenció de la possessió de les obres de la urbanització Aigua Blanca IV en favor dels administradors concursals de MIDASCON, dictada pel mateix jutjat el 13 d’octubre de 2009; ja que es tracta d’un pas imprescindible per tal de reprendre la finalització de les obres d’urbanització.

Sense cap dubte, la destitució per part del Consejo General del Poder Judicial del jutge Fernando Presencia Crespo, fent-lo fora del Jutjat Mercantil nº 2 de València, per una falta molt greu, en anomenar administradors concursals a alumnes dels màster que impartia, ha estat determinant en el canvi de criteri d’este Jutjat.

Amb este canvi de criteri dictat per la nova Jutgessa Rosa Sonsoles Hernández González, ha quedat demostrat que la retenció de les obres mai s’haguera tingut que produir per no ser competent el Jutjat Mercantil, argument esgrimit per la defensa de l’Ajuntament d’Oliva en tot moment des de l’inici del procés.

També ha quedat demostrada la desproporció de la mesura de retindre la possessió de les obres, ja que davant l’interés particular de cobrament dels creditors de MIDASCON, s’havia d’haver primat l’interés general de l’Ajuntament i dels propietaris.

Ara, cal conéixer el resultat de l’informe sobre l’estat de la urbanització, que va anunciar l’Alcaldessa d’Oliva per a desembre de 2011, i per al qual, entre altres coses, es va contractar els serveis de dos assessores externes. De manera que quede ben determinat l’abast dels treballs de demolició, reposició i nova execució necessaris per a licitar les obres de finalització.

Siga com siga, és clar que amb esta sentència s’obri un escenari nou que fa possible l’acabament de la urbanització, una bona notícia per als propietaris afectats i per extensió per a tota la ciutat d’Oliva.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *