Per l’alliberament de l’Ap-7.

El partit popular d’Oliva, vota en contra de la moció presentada per BLOC-Compromís per a demanar la gratuïtat de l’Autopista Ap-7, el mateix dia que, al Congrés dels Diputats en Madrid, el PP, vota en contra de negociar la concessió de l’Ap-7 i acurtar el termini concedit a l’empresa Aumar, fixat per a 2019.

Davant d’aquestes noticies, la dissertació feta per l’Alcaldessa d’Oliva en el ple de 31 de maig per explicar el seu vot en contra, no va convèncer l’oposició, considerant el seu argumentari una excusa per acceptar la voluntat de l’Estat Espanyol.

Tots els viatges a Madrid, totes les reunions amb secretaris, delegats, consellers, ministres…, de moment no han servit ni tan sols per posar-se d’acord amb les noticies emeses, noticies contradictòries que manquen de veracitat i contundència. Ara el Ministeri de Foment, contesta que no accepta la proposta de l’Alcaldessa d’Oliva de fer una ronda local, sols per a Oliva, i que manté el projecte de la desviació de l’A-38, però sense data; la ministra de Foment ja fa temps va anunciar que els pressupostos per a infraestructures, en els quals entrava la Variant Sud, haurien d’esperar fins a 2024 i tampoc es comprometen a alliberar  l’Ap-7. I és que els ciutadans d’Oliva no ens mereixem ballar al ritme mediàtic al qual ens han sotmès, per una banda l’Estat i per l’altra l’Alcaldessa.

Tres prorrogues s’han succeït des què va acabar la primera concessió atorgada a l’empresa Aumar. Els motius del Ministeri de Foment per concedir les prorrogues, han estat motivats, per les obres de manteniment, per les d’ampliació o la rebaixa en els preus dels peatges. Però, l’empresa Aumar ha publicat beneficis  superiors a 300 milions d’euros anuals, motiu més que suficient per demanar al Ministeri de Foment la gratuïtat del peatge; fonamentalment al seu pas per Oliva fins que es pose en funcionament la Variant Sud de La Safor.

BLOC-Compromís, demanem, que es faça públic per part del Ministeri de Foment el Pla Econòmic-Financer que justifica la concessió, demanem la modificació de les lleis per tal que l’adjudicació de les concessions siguen més transparents i justes, amb la finalitat de poder reduir el termini de concessió, demanem el rebuig al possible rescat per part del Govern Central de les autopistes deficitàries del radi de Madrid o de qualsevol altre lloc a costa d’allargar la concessió de l’Ap-7.

Imma Ibiza Cots

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *