L’alcalde s’entrevista amb el cap provincial per a conèixer els plans del ministeri sobre la nova delimitació de la franja costera.

González va viatjar a València acompanyat dels veïns de la Mitja Galta. de les cases de primera línia i del Sector 5.

La platja i els serveis que s’ofereixen són, per a Oliva, tan importants com ho són per a Gandia, i per això la segona ciutat de la comarca no vol ser menys que la capital. La pretensió de l’executiu gandià de què Costes done el vistiplau als seus xiringuitos, que ocupen més espai del inicialment autoritzat pel departament ministerial, fa que, ahir; l’alcalde d’Oliva, David González, reclamarà al cap provincial de Costes, Vicente Ibarra, ‘el mateix tractament’.

Oliva és ja almenys la segona ciutat que, després de conéixer els plans de Gandia, demana a Costes explicacions perquè ja Cullera ho va fer amb anterioritat.

Segons va explicar després, el primer edil va preguntar al responsable de Costes si, arran de les queixes de Gandia, es van a modificar els criteris per a permetre xiringuitos majors.

González va assenyalar que Ibarra no va comentar si hauran o no modificacions, però va deixar clar que “les directrius de Costes són iguals per a tots”.

Però el principal assumpte de la reunió que González va mantindre a València amb Ibarra,va ser: en quina mesura afectarà Oliva la nova llei de Costes que tramita el Govern Central, i del primer esborrany aprovat al Consell de Ministres del passat mes de juliol. Segons eixe esbós, la costa d’Oliva seria un dels 10 punts que quedarien exempts del domini públic maritim-terrestre en tot l’Estat. No obstant això, falta concretar exactament quin serà el tram que quedarà exclòs.

En la reunió ; Ibarra va explicar que Costes està treballant en eixa qüestió, encara que ja va avançar que la part que quedarà sense deslindar serà des del port cap al sud; encara que falta per concretar fins quina altura. González va estar acompanyat en la reunió pel cap de serveis d’Urbanisme Toni Mansanet, i per representants dels veïns dels trams més conflictius pendents de delimitació. Concretament, pel portaveu dels afectats del Sector 5, Vicente Barreres; Juan Miguel Garcia, dels veïns de primera línea; i Vicente Parra, dels de la Mitja Galta.

L’alcalde i els veïns van exposar a Ibarra la problemàtica pròpia de cada tram de la costa olívense, informació que complementaran remetent a Costes diversos dosieres amb els antecedents. I segons explicà González, Ibarra es va comprometre a tindre en compte tota eixa informació de cara a la redacció definitiva de la nova llei de Costes.

En este assumpte, l’Ajuntament d’Oliva manté la seua postura de posicionar-se “sempre junt amb els propietaris afectats”, segons va dir González. Encara que esta era la qüestió principal, en la trobada d’ahir es van abordar també altres. Ambdós parts van quedar emplaçades a una nova reunió de treball, que tindria lloc en Oliva, per a tractar sobre el projecte de regeneració dunar en la desembocadura de la rambla Gallinera.

Font- Levante EMV.