La Regidoria d’Educació que dirigeix Rosanna Torres ha estat treballant perquè els centres escolars d’infantil i primària estiguen disponibles i en condicions per al començament del curs 2012-2012.

A l’esforç habitual del departament tècnic de la regidoria en començar el curs s’hi ha sumat el sobreesforç ocasionat pels actes vandàlics ocorreguts al Col·legi Lluís Vives. Pel que fa a la problemàtica del transport escolar, ha estat solucionada gràcies a la intervenció de l’empresa Olibús que se n’ha fet càrrec per al divendres 7, el començament del curs, i a més  queda garantida la continuïtat del servei al llarg del curs escolar arran dels acords entre les empreses de transport i la Conselleria d’Educació. Queda també garantida l’autorització per al transport dels alumnes entre 3 i 5 anys.

El govern ha volgut manifestar la problemàtica sense solució, a hores d’ara, de les ajudes de menjador i per al llibres escolars. Davant d’aquesta problemàtica la regidoria d’Educació del consistori oliver vol seguir lluitant per a aconseguir una educació de qualitat i en defensa de les famílies.

Respecte a nombre d’alumnes matriculats en el curs 2012-2013, segons la regidoria d’Educació, existeix només una xicoteta variació respecte de l’any passat, en passar de 842 matriculats en infantil l’any anterior pels 849 d’aquest any.

Dintre d’infantil, on es veu una disminució més acusada és en els alumnes que comencen (tres anys) que han baixat de 273 a 234 alumnes. En primària l’any passat van ser 1592 alumnes i aquest any seran 1599. Com que ha pujat la ràtio d’alumnes per classe, en els col·legis d’Oliva han quedat vacants. Ara bé en aules d’infantil s’han superat en alguns cursos el nombre màxim per les condicions de natalitat d’altres anys, així com per la massificació i falta d’infraestructures que s’arrossega.