Tot i no estar encara acabades definitivament les obres de laminació i millora del drenatge de la Rambla de Gallinera, les pluges caigudes durant les últimes hores a la ciutat d’Oliva han demostrat l’eficàcia tant del riu Alfadalí (per haver laminat el cabdal del sistema de retenció) com de la nova canalització de la rambla de Gallinera.

Per primera vegada, el riu arriba al mar i les seues aigües han desembocat directament a través del nou llit.

Amb tot això, s’ha evitat, quasi amb tota seguretat, noves inundacions  en la part sud de la ciutat i una part de les nostres platges, a més d’una zona important del nostre terme municipal que quedava inundat per complet durant molt dies.

Cal recordar que este projecte ha suposat una inversió global de 43 milions d’euros per part del Ministeri, i ha consistit a canalitzar parcialment i condicionar el llit de la rambla Gallinera fins a més avall del seu encreuament amb la carretera N-332.

Aquestes actuacions s’han completat amb una transferència del riu Alfadalí a la Rambla Gallinera. A més, s’inclouen una sèrie d’obres que tenen com a objecte afavorir el drenatge i la reincorporació de cabals en cas d’avingudes extraordinàries, disminuint els temps de buidatge, al barranc Benirrama, al Canal Est de Desaigüe de la Rambla Gallinera i en la Manegueta de la Rabosa.