L’exposició L’Hospital Sueco-Noruec d’Alcoi recorda la gesta de solidaritat amb el poble espanyol que van tenir els ciutadans de Suècia i de Noruega durant la passada guerra civil. Igual que a Oliva, només iniciar-se el conflicte bèl·lic, sindicats i partits polítics, així com entitats cíviques i religioses d’estos dos països recaptaren elevades sumes de diners destinades a comprar roba, aliments i material quirúrgic que van ser enviats a Espanya amb l’objectiu de socórrer les dones i els xiquets que patien en la reraguarda els horrors de la guerra.

A més d’esta aportació inicial, els comités Suec i Noruec d’Ajuda a Espanya decidiren seguir col·laborant amb la República Espanyola mitjançant la creació d’orfenats per als xiquets i d’un hospital de sang, l’Hospital Sueco-Noruec d’Alcoi, amb capacitat per a 700 persones. L’hospital, format per uns 30 metges i infermeres escandinaus, es va inaugurar el dia 25 d’abril de 1937. Durant la seua estada es van realitzar centenars d’operacions i es va atendre 1.224 pacients, dels quals solament van morir set.

La inauguració de l’exposició, cedida per l’Ajuntament d’Alcoi, tindrà lloc el proper divendres, dia 15 de febrer, a les 20 h en el Museu Etnològic d’Oliva (C/ Tamarit, 2-4).