L’experiència pilot es posarà en marxa amb un paquet d’una jornada que inclou ofertes gastronòmiques i culturals a preus especials

Jorge Rodríguez destaca la importància del turisme com “element clau” per a la diversificació de l’activitat econòmica

Aprofitar sinergies per crear una nova oferta turística que reunisca els atractius de l’interior i la costa. Amb aquest objectiu, els alcaldes d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i d’Oliva, David González, han acordat la posada en marxa d’un paquet turístic conjunt a mode d’experiència pilot, que podria ampliar-se amb noves iniciatives. L’Alcalde d’Ontinyent destacava que el turisme “ha de ser sense dubte un element clau per diversificar l’economia de la ciutat, sobretot en  el futur, raó per la qual hem de ser capaços d’anar generant alternatives per complementar la nostra indústria tradicional”, assenyalava.

D’aquesta manera, i a mode de “primer pas”, s’ha acordat crear un paquet turístic que inclourà desplaçament en autobús, visites guiades a museus i monuments, així com demostracions gastronòmiques en ambdues ciutats, assumint els ajuntaments part de les despeses per tal que el cost siga asequible i no supere els 15 euros. Aquest paquet es posarà en marxa els diumenges, a partir del mes d’abril, i es perllongarà durant els mesos de primavera i estiu. En principi l’oferta serà posada a l’abast dels visitants des de les oficines de Turisme, però amb la perspectiva de fer-la extensiva a les agències de viatges. Jorge Rodríguez destacava que “tot i que el potencial del projecte és gran, anem a començar fent xicotets passos, amb iniciatives de baix cost, amb acords que podem anar ampliant amb altres municipis de la costa amb els quals pugam tenir interessos recíprocs”, avançava.

 

La iniciativa sorgia durant l’estada de l’Alcalde d’Ontinyent i el Regidor de Turisme, Joan Sanchis, a la darrera fira FITUR per a replegar el certificat de la “Q de qualitat” a la Tourist Info de la ciutat, on tots dos coincidien amb l’Alcalde d’Oliva i prenien un primer contacte que fructificava a la reunió d’esta setmana.

Es tracta d’una iniciativa més, dins del ventall de possibilitats turístiques de la ciutat d’Oliva.Un acord que afavorirà el turisme fora de la temporada estiuenca i que ajuda a conèixer les comarques i pobles veïns, tant desconeguts per a molts, i amb tantes coses per descobrir.

Joan Sanchis recordava que el plantejament d’una oferta turística “experiencial” i complementària d’altres ja va ser objecte d’anàlisi a la jornada Turisme d’Interior i Desenvolupament Local”, organitzada al Campus d’Ontinyent fa uns mesos, lamentant que l’impuls a estes idees haja de partir dels propis municipis “i no es compte amb el recolzament de la Generalitat, que dona quasi totes les ajudes exclusivament al turisme de sol i platja i els grans events, sense tenir un plantejament comú que incloga al turisme d’interior”, afegia.

Jorge Rodríguez incidia en què “Ontinyent ha de ser capaç de generar alternatives al sector tèxtil”, una plantejament que està plasmant el Govern d’Ontinyent en accions de foment de la promoció econòmica que s’estan duent a terme des de diversos àmbits, i que tenen molt present la importància d’un sector, el turístic, “que a la ciutat té més futur que present, però que pot generar activitat econòmica si sabem aprofitar els nostres atractius culturals, paisatgístics, industrials i gastronòmics”, concloïa l’Alcalde d’Ontinyent.