El regidor de Patrimoni, Vicent Roig, es va reunir ahir amb la Subdirectora de Patrimoni de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports per presentar-li el projecte d’intervenció al mur del segle XVI-XVII.

L’edil de Patrimoni i Museus de l’Ajuntament d’Oliva, Vicent Roig, acompanyat d’un tècnic municipal, es va desplaçar ahir fins a València per presentar a la Conselleria de Cultura, el projecte d’intervenció al ‘tapial’ de l’església del Rebollet. Roig va arrencar el compromís de la Subdirectora de Patrimoni, Carmen Iborra d’estudiar el finançament del projecte.  “Cal recordar que l’església del Rebollet és un edifici declarat Bé de Rellevància Local i, com a tal, qualsevol intervenció ha de comptar amb l’autorització de la Conselleria. A més a més, necessitem de la implicació de l’administració autonòmica en una actuació valorada en més de 100.000 euros”.

Així, el responsable de Patrimoni ha explicat que el projecte d’intervenció requereix de la participació d’un arqueòleg i un arquitecte que dirigiria l’obra. L’actuació està prevista en dues parts. En primer lloc, la redacció del projecte  i la intervenció arqueològica, amb un cost aproximat de 10.000 euros. “Posteriorment, passaríem a la intervenció pròpia al mur de tàpia en dues fases. La primera, valorada en 60.000 euros i, la segon, en 40.000 €”.

Roig també ha recordat que en el seu dia l’Ajuntament d’Oliva ja va invertir més de 144.000 euros en l’adquisició i l’enderroc de les cases que envoltaven el mur, d’alt valor històric i patrimonial. “Per tant, confiem en el compromís de l’administració autonòmica en col·laborar en la recuperació del nostre patrimoni local, una de les nostres principals senyes d’identitat i atractiu turístic”.  

D’altra banda, Vicent Roig va aprofitar la visita per interessar-s’hi per l’estat de la declaració de Bé d’Interés Cultural de l’Enginy. “Ja fa més de 2 anys (2010) que vam remetre tota la documentació exigida per a la declaració de BIC, però a hores d’ara continuem sense resposta de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports”. La Subdirectora de Patrimoni també es va comprometre a informar l’ajuntament de l’estat dels tràmits.